Gündem ‘Patrona şaka yaptım’

‘Patrona şaka yaptım’

08.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bitcoin ticareti yapan şirkette çalışan dansçının hesaplardan 1 milyon 300 bin liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı. Dansçı, “Bir ders vermek için patrona şaka yaptım” dedi

‘Patrona şaka yaptım’

Merkezi İstanbul’da bulunan ve sanal para ‘Bitcoin’ ticareti yapan bir firmanın yetkilileri, hesaplarından 1 milyon 300 bin lira çalındığı ihbarıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne başvurdu. Ekipler tarafından yapılan çalışmada şirketin Bitcoin satışları incelenerek bilgisayar Log kayıtlarına bakıldı. Şirket çalışanı Aykan Dede’nin, üst düzey bir şirket çalışanının şifresini ele geçirdiği belirlendi. Şüphelinin, iki arkadaşına bir bankada hesap açtırdığı ve Bitcoin almış gibi gösterip 2 hafta sonra hesaplara şirketin paralarını aktardığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Evde 680 bin lira bulundu

Çalıştığı şirketin 1 milyon 300 bin lirasını başka hesaplara aktardığı belirlenen Aykan Dede, bu paranın 500 bin lirasıyla lüks bir cip satın aldı ve aracı başka bir akrabası üzerine kaydettirdi. Aracın plakasını oğlunun adına alan Dede’nin daha önce özel bir kanaldaki yetenek yarışmasına dans grubuyla katıldığı öğrenildi. Dede’nin evinde yapılan aramalarda 680 bin lira ele geçirildi.

‘Cipi hediye edecektim’

Gözaltına alınan Aykan Dede’nin ilk ifadesinde, “Şaka yaparak patrona ders vermek istedim” dediği ögrenildi. Dede satın aldığı lüks cip sorulunca da, “Aracı da patrona hediye edecektim” yanıtını verdi. Sevk edildiği mahkemede tutuklanan Aykan Dede’nin “Onların ilgisi yok, ikisini de ben dahil ettim. Tüm suç benim” diyerek iki arkadaşını savunduğu belirtildi. Dede’nin iki arkadaşı ‘adli kontrol’le serbest bırakıldı. Siber polisinin Aykan Dede’nin çalıştığı şirketteki geçmiş işlemlerini de incelemeye aldığı öğrenildi.