Gündem ‘Patrona söyleyin adamlar işi bitirdi’

‘Patrona söyleyin adamlar işi bitirdi’

14.11.2018 - 08:30 | Son Güncellenme:

ABD merkezli The New York Times gazetesi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bazı ülkelere verdiklerini söylediği Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Türkiye’nin elindeki tapeler hakkında yeni bir iddia ortaya attı.

‘Patrona söyleyin adamlar işi bitirdi’

Gazete, Türk istihbaratındaki ses kaydını bilen üç kişiye dayandırdığı haberinde, İstanbul’a gelen 15 kişilik ‘suikast timinden’ Maher Abdulaziz Mutreb’in cinayetin ardından Arapça bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini aktardı.

Haberin Devamı

‘Patron’ Selman mı?

Mutreb’in görüşmede, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ı kastederek, “Patronunuza söyleyin, adamlar işlerini bitirdi” dediği iddia edildi. Haberde, Türk istihbarat yetkililerinin, Amerikan istihbarat yetkililerine telefon görüşmesindeki “patron” ifadesiyle Selman’ın kastedildiğine, Mutreb’in konuştuğu kişinin ise Selman’ın yardımcılarından biri olduğuna inandıklarını söylediği öne sürüldü. Türk yetkililer, söz konusu ses kaydında Prens Selman’dan net bir şekilde bahsedilmediğini belirtirken, Amerikan istihbarat yetkilileri bu kaydın Prens’in Kaşıkçı cinayetiyle bağlantısı konusunda “inkâr edilemez bir delil olmayabileceğine” dikkati çekti.

Suudi Arabistan tarafından ses kayıtları hakkında yapılan açıklamada Prens Selman’ın cinayetten haberi olmadığı savunularak, söz konusu “patronunuza söyleyin” bölümüne dair, “Türkiye, istihbarat servislerimize ses kayıtlarını dinletti ve şu anda bu ses kayıtlarında bahsedilen kısma rastlanmadı” denildi. Haberde ayrıca, bu ses kayıtlarının Selman ile yakın ilişkiler içinde olan Trump yönetimi üzerindeki baskıyı artıracağına işaret edildi.

Haberin Devamı

Bolton: İşaret etmiyor

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Kaşıkçı’yla ilgili konuştu. Bolton, olayla ilgili ses kayıtlarının Prens Selman’ı işaret ettiği yönündeki sorular üzerine “Ben kaydı dinlemedim ama dinleyenlerin düşüncesi bu yönde değil” dedi.