Kültür Sanat Patti Smith’in kitabı yakında Türkçede

Patti Smith’in kitabı yakında Türkçede

08.12.2010 - 18:59 | Son Güncellenme:

Yazar transferleri, mutfaktaki kitapların haberleri, ödüller, içinden kitap geçen albümler ve sergiler... Kısaca yayın dünyasında olup biten her şey...

Patti Smith’in kitabı yakında Türkçede

Rockçı Patti Smith’in National Book Award’u kazanan “Just Kids” adlı kitabı, Aralık ayında Domingo Kitap tarafından “Çoluk Çocuk” adıyla yayımlanacak. Smith bu anı kitabında Robert Mapplethorpe ile ilişkisini ve ‘60’larda New York’taki bohem hayatını anlatıyor.

Haberin Devamı

Milliyet Kitap kapakları sergide
Beşinci yaşını kutlayan Milliyet Kitap’ın kapaklarını, ilk günden beri Selçuk Demirel ile dönüşümlü olarak çizen Gürbüz Doğan Ekşioğlu, bu kapak desenlerinden oluşan bir sergi açtı. Ekşioğlu’nun “Milliyet Kitap Eki Kapak İllüstrasyonları” adlı sergisi 4-30 Aralık tarihleri arasında Füsun Inan Art Gallery’de görülebilir. Tel: (0212) 232 40 49

Romanı bil, iPad’i kap
Online kitap satış sitesi düzenlediği 8. Sanal Kitap Fuarı, 26 Aralık’a kadar açık. Fuara 470 yayınevi katılıyor; imzalı kitaplar, yüzde 85’e varan indirimli özel setler gibi avantajlar yer alıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ödüllü yarışma devam ediyor. 42 sorudan oluşan yarışma, Türk ve dünya edebiyatına ait farklı romanlardan rastgele seçilmiş pasajları okuyup, hangi kitaba ait olduğunu bulmaya dayalı. Yarışmasının bu yılki ödülü iPad, e-kitap okuma cihazı ve hediye çekleri.

Haberin Devamı

Ayşe Kulin ve Orhan Pamuk aynı ödüle aday
Uluslararası Dublin IMPAC Edebiyat Ödülü’ne bu yıl hem Orhan Pamuk hem de Ayşe Kulin aday. John Irving, Nick Hornby, J. M. Coetzee, Amos Oz, Joyce Carol Oates, Margaret Atwood’un da adaylar arasında bulunduğu ödül için orhan Pamuk Maureen Freely çevirisi “Masumiyet Müzesi”, Ayşe Kulin ise Kenneth J. Dakan çevirisi “Veda” ile yarışıyor. Alanında dünyanın en prestijlilerinden biri olan ödülün maddi karşılığı 100 bin pound.

Dayıoğlu Doğan Kitap’ta
Türk çocuk ve gençlik edebiyatının kıdemli isimlerinden Gülten Dayıoğlu, yeni kitabı “Akgüvercin”le Doğan Kitap’ın “Usta Kalemlerden Masallar” dizisinde. Kitap, yarıyıl tatili için masal derleme ödevi alan bir çocuğun, Canevi’nin babaanesinin anlattığı masalla kendini bir masal diyarında bulmasını konu alıyor.

Türkiye, Doha Kitap Fuarı’nın onur konuğu
Türkiye, Frankfurt ve Cenevre kitap fuarlarından sonra Katar’daki Doha Kitap Fuarı’nın onur konuğu. 4 Aralık’a kadar sürecek olan 21. Doha Kitap Fuarı’na Türkiye’den yazarlar, yayıncılar ve telif ajansları katılıyor.

Yeni bir çocuk kitapları koleksiyonu
Artemis Yayınları, 2011’in ilk günlerinde yeni çocuk koleksiyonunu okurlarıyla buluşturuyor. Artemis Genç, çocuk yayıncılığında 300 kitaplık bir koleksiyon hazırlıyor. Yayınevi “39 İpucu”, “Dr. Seuss”, “Winx Club”, “Superman”, “Batman” ve “Marley” gibi kitapları yayımlayacak.

Haberin Devamı

Akın’ın şiirleri bestelendi
Mircan’ın altıncı albümü “Elixir”, Gülten Akın’ın şiirleri üzerine bir albüm. Kelime anlamı ‘hastalıkları iyileştirici madde’ olan “Elixir”de Gülten Akın’ın şiirlerinin yanı sıra, Metin Eloğlu’nun “Eşcil” adlı şiiri de Mircan’ın sesinden dinlenebilir.