Gündem Paul Allen kimdir, kaç yaşında, neden öldü? Paul Allen hayatını kaybetti

Paul Allen kimdir, kaç yaşında, neden öldü? Paul Allen hayatını kaybetti

16.10.2018 - 01:53 | Son Güncellenme:

Paul Allen kimdir? Dünyaca ünlü teknoloji devi Microsoft'un kurucularından Paul Allen hayatını kaybetti. Peki Paul Allen kimdir, kaç yaşında, neden öldü?

Paul Allen kimdir, kaç yaşında, neden öldü Paul Allen hayatını kaybetti

Paul Allen'dan kötü haber... Bill Gates ile birlikte Microsoft'u kuran iki kişiden biri olan ve hastalığı sebebiyle şirketten ayrılan Paul Allen hayatını kaybetti. Peki Paul Allen kimdir?

PAUL ALLEN NEDEN ÖLDÜ?

Teknoloji şirketi Microsoft'un kurucularından Paul Allen, ABD'nin Seattle kentinde 65 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Allen'in sahibi olduğu yatırım firması Vulcan'dan yapılan açıklamada, "Microsoft'un kurucularından, önemli teknoloji uzmanı, hayırsever, toplum insanı, çevreci, müzisyen ve sanat destekçisi kurucumuz Paul G. Allen'in vefatını duyurmaktan derin bir üzüntü duyuyoruz." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Allen'in pazartesi günü öğleden sonra Seattle kentinde lenf kanseri nedeniyle hayata gözlerini yumduğu bilgisi de paylaşıldı.

PAUL ALLEN KİMDİR?

21 Ocak 1953'te Washington'da dünyaya gelen Paul Gardner Allen 1975'te Bill Gates ile birlikte Microsoft'u kuran kişidir. Bir süre sonra geçirdiği bir hastalık nedeniyle şirketten ayrılmıştır. Aynı zamanda NBA'deki Portland Trail Blazers takımının sahibidir.