Gündem Paylaşan kent Konak

Paylaşan kent Konak

23.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Gençlerin Dayanışmasıyla Paylaşan Kentler Oluşturmak” başlıklı projesini duyuran Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Kardeş belediyelerimiz Bahadın, Bozkurt ve Hekimhan, proje ortaklarımız. Birlikte fikir üreteceğiz” dedi.

Paylaşan kent Konak

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı’nın yürüttüğü program kapsamında hibe desteği alan Konak Belediyesi, gençlerin demokratik hayata katılımı ve karar süreçlerinde etkide bulunmayı amaçlayan bir projeyi hayata geçirdi. ‘Gençlerin Dayanışmasıyla Paylaşan Kentler Oluşturmak’ başlıklı proje, Tarihi Asansör’de Dario Moreno Sokağı’nda yapılan etkinlikle duyuruldu. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, ‘Paylaşan Kentler’ ağı ile gençlerin bir araya gelerek dayanışma ortamı sağlamayı, birbirlerinden alacakları gücü tüm kente yaymayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Kardeş belediyelerle el ele

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, proje ortaklarının, Konak’ın kardeş belediyeleri Bahadın (Yozgat), Bozkurt (Denizli) ve Hekimhan (Malatya) olduğunu açıkladı. Üç kardeş belediyenin de katkı koyacağı projenin başarı getireceğine inandığını belirten Başkan Pekdaş, “Projemizde üç kardeş belediyemiz ortağımız oldu. Hep birlikte bir fikir ortaya çıkaracağız. Bu fikir, paylaşma ve dayanışmayı önceleyen bir fikir. Birbirimize nasıl iyi geliriz ve birlikte nasıl üreteceğiz, onu konuşacağız. İnsan onurunu koruyan, gözeten politikaları birlikte yeniden hayata geçirip, birlikte üreteceğiz. Kentleri yeniden planlayacağız” dedi.

Paylaşan kent Konak

Adım adım büyüyecek

Haberin Devamı

Açılış toplantısında keyifli anlar yaşandı. Mangallarda kestaneler pişirildi, plaklardan şarkılar dinlendi. Konak’ın merdivenleri yeniden renklendirildi. Kent yaşamının nasıl olması gerektiği konusunda hayaller kuruldu. Proje ortakları, ‘Paylaşan Kent Şenliği’ düzenleyecek. Gençler, tüm ihtiyaçlarını çözümleriyle birlikte eylül ayında belirlenecek bir günde düzenlenmesi planlanan “Paylaşan Kent Zirvesi”nde belediye başkanları ve meclis üyeleriyle paylaşacak.

Paylaşan kent Konak
Kendi asfaltını kendi üretiyor

Konak’ta geçtiğimiz yıl yürütülen cadde ve sokak yenileme çalışmalarında toplam 8 bin 654 ton asfalt dökümü gerçekleştirildi. Bunun sadece bin 217 tonu İzmir Büyükşehir’den karşılanırken, 7 bin 437 ton asfalt Konak Belediyesi’nin kendi şantiyesinde üretildi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kendi tesislerinde üretilen asfaltla kentin sokaklarını yenilediklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl ekiplerin girmediği mahalle kalmadığını belirten Pekdaş, “Konaklı hemşehrilerimiz için var gücümüzle çalışıyoruz. Özkaynaklarımızı iyi kullanıyoruz” dedi.

Parklar mis gibi kitap kokuyor!

Konak Belediyesi, ‘Kent Kitaplığı’ adı altında parklarda açtığı kitaplıkları çoğaltıyor. İlki geçen yıl Dr. Behçet Uz Parkı’nda açılan çocuk kitaplığının ardından iki farklı noktada daha yeni kitaplık kuruldu. ‘Al götür, oku getir’ sloganıyla hayata geçirilen kitaplıkların sayısı üçe çıktı. Kitap kurtlarının uğrak mekanı haline dönecek yeni kitaplıklardan biri Konak’ın tarihi semtlerinden Karataş’ta Aya Peraskevi Kilisesi’nin restore edilen Papaz Evi’nde kuruldu.

Haberin Devamı

Paylaşan kent Konak
Sporla gelen mutluluk

Konak Belediyesi’nin 12 farklı noktada açtığı spor merkezlerinde üye sayısı 2 bine yaklaştı. Ücretsiz pilates, areobik ve step kursları sayesinde kadınlar güne sporla ve zinde başlamanın ayrıcalığını yaşıyor. Konak Belediyesi’nin hizmete açtığı Hatay, Levent, Mehtap, Halil Rıfat Paşa, Güneşli, İsmetpaşa, Kadriye, Toros, Zeytinlik, Mehmet Ali Akman ile İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’ne ek olarak 12. spor merkezi Güzelyalı’da açıldı.

Bir yüzü de siz güldürün

Konak Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Bizim Ev ve Bizim Mağaza ihtiyaç sahiplerinin yaralarını sarıp, yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Her yıl on binlerce aileye umut olan hizmetler yardımseverlerin yaptığı bağışlar sayesinde daha da çok kişiye ulaşıyor.

Haberin Devamı

Bir telefon yeterli

Paylaşan kent Konak

Konak Belediyesi’nin Selçuk Mahallesi’ndeki Bizim Ev ve Bizim Mağazas’ında yardımseverlerin bağışladığı kullanılabilir durumdaki her türlü ev eşyası ile her yaştan kadın, erkek ve çocuk giysileri bulunuyor. Bizim Ev ve Bizim Mağaza’ya gelen vatandaşlar, giysi ve ev eşyası ihtiyaçlarını tek kuruş ödemeden temin ediyor. Yardımseverlerin bağışlarıyla büyüyen Bizim Ev’e isteyen herkes kullanmadıkları eşyalarını bağışlayabilir. Kullanılabilir durumdaki eşyalarını vermek isteyen vatandaşlar 484 53 00 numaralı telefonu arayarak 2975 dahili hattan görevlilere bağış yapmak istediklerini bildirmeleri yeterli.

Amatörün gücüne güç kattı

Konak Belediyesi, zor koşullar altında faaliyetlerini sürdüren amatör spor kulüplerine desteğini sürdürüyor. İlçe sınırları içinde faaliyet gösteren 19 amatör spor kulübünün her birine 5’er bin lira maddi destekte bulundu. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, tüm kulüplere başarı diledi.

Konak, tarihine sahip çıkıyor

Konak Belediyesi, İzmir’in en önemli tarihi yapılarından biri olan Halil Rıfat Paşa Köşkü’nü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiraladı. Tarihi köşk onarım ve yeniden düzenleme çalışmaları tamamlandıktan sonra İzmirlilerin hizmetine açılacak.

Haberin Devamı

‘Fazla Gıda’ 84 aileye ulaştı

Konak Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla ilçede ikamet eden ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmayı sürdürüyor. Dayanışmayı ön planda tutan çalışmalar kapsamında ‘Fazla Gıda’ projesi hayata geçirildi. İzmir’de bir ilk olan proje

Paylaşan kent Konak
sayesinde market sahiplerinin bağışladığı gıda ve temizlik ürünleri, 84 aileye ulaştırıldı. Şarküteri ürünlerinden deterjana, meyve-sebzeden bebek bezine kadar iürünler, ihtiyaç sahibi ailelerin evine giriyor.

4 bin 500 öğrenciye malzeme yardımı

Konak Belediyesi ilçe genelinde açtığı spor okullarında kurs gören yaklaşık 4 bin 500 öğrenciye ücretsiz spor malzemesi yardımı yaptı. Belediye, kursiyer miniklerin ihtiyaç duyduğu formadan topa kadar tüm spor malzemelerini de ücretsiz karşılıyor.

İki dev yatırımın temeli atılıyor

Konak Belediyesi’nin Gültepe’de yapımına başladığı spor kompleksi ile kapalı pazaryerinin temel kazıları başladı.

Konak Belediyesi, Gültepe Spor Kompleksi ile Toros Kapalı Pazaryeri inşaatına başladı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bölge için önemli iki tesisi de bu yıl içinde hizmete açmayı planladıklarını söyledi.

Paylaşan kent Konak

Semt kulüplerine de hizmet verecek

Sert kayalık zemine sahip bölgede yürütülen kazı çalışmalarının tamamlandığını belirten Pekdaş, çok yakında temeli atılacak olan tesisin bu yıl içinde bitirilip, açılışının yapılacağını vurguladı. Başkan Pekdaş, Gültepe’deki Toros Mezarlığı’nın hemen karşısındaki eski ekmek fabrikasının bulunduğu alana inşa edilecek olan Gültepe Spor Kompleksi’nin de bölgeye değer katacağını söyledi. Pekdaş, salon sporlarının yanı sıra içinde bir de futbol oynanacak açık halı sahayı bulunduran tesisin, semtteki amatör kulüplere de hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

Boş alan kalmadı

Başkan Pekdaş, Gültepe'de park ve yeşil alan yapacak boş alan bulmakta zorlandıklarını söyledi. Pekdaş, " Toros Mezarlığı'nın karşısındaki eski ekmek fabrikasının yerini Milli Emlak'tan aldık. Arazi üzerindeki binasının yıkıp, temel atma çalışmalarını başlattık. Burası için çok güzel bir proje hazırladık" dedi.

Paylaşan kent Konak