Ekonomi Pazar yerlerindeki tartı aletleri kontrol edilecek

Pazar yerlerindeki tartı aletleri kontrol edilecek

30.12.2016 - 13:28 | Son Güncellenme:

Açık veya kapalı pazar yerlerinde kullanılan ve tartım  kapasitesi 2 bin kilogram ve altında, otomatik olmayan elektronik tartı aletleri,  grup merkezi belediye ölçü ayar memurlarınca muayene edilecek.

Pazar yerlerindeki tartı aletleri kontrol edilecek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının "Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haberin Devamı

Buna göre, tartı aletlerinin periyodik muayene süresi iki yıl olacak ve periyodik muayene süresinin hesaplanmasında damgalandığı yıl esas alınacak. Yıl içerisinde hangi tarihte damgalanmış olursa olsun, damgalandığı yıl birinci yıl sayılacak.

Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan, üretici ve pazarcılar tarafından malların doğrudan tüketicilere perakende olarak satıldığı açık veya kapalı pazar yerlerinde kullanılan ve tartım kapasitesi 2 bin kilogram ve altındaki, üçüncü ve dördüncü sınıf otomatik olmayan elektronik tartı aletleri, grup merkezi belediye ölçü ayar memurlarınca muayene edilecek.

Bakanlığın "Ağır Hizmet Araçlarından Çıkan Emisyonlar Bakımından ve Araç Tamir ve Bakım Bilgilerine Erişim Konusunda Motorlu Araçların Tip Onayına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" ile "İki veya Üç Tekerlekli Motorlu Araçların ve Dört Tekerlekli Motosikletlerin Tip Onayı ve Piyasa Gözetimi ve Denetim? Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.