Pazar 2022’nin en değerli dersi

2022’nin en değerli dersi

25.12.2022 - 02:00 | Son Güncellenme:

2023’e adım atmaya hazırlanırken bu yıl başarıları, ödülleri, öne çıkan işleriyle konuştuğumuz isimler yanıtladı: 2022’den öğrendiğiniz en değerli şey ne oldu?

2022’nin en değerli dersi

CEYDA ULUKAYA- 2022’ye veda etmeye hazırlanırken, birbirimize sorduğumuz tek soru “Yılbaşında ne yapıyorsun?” değil. Bu yılın bize ne getirip ne götürdüğünü, nasıl da rüzgar gibi geçtiğini masaya yatırıyor, belki bir an önce arkasını dönüp çıkmasını ya da biraz daha kalmasını istiyoruz. Yılın bu zamanları, bir senenin daha sona ermesinin getirdiği melankoliyle birlikte umut dolu bir başlangıç yapma, yeni kararlar alma, değiştirmek istediklerimizi değiştirme ve ihtiyaç duyduğumuz pek çok yenilik için de adeta biçilmiş kaftan. Bunu yaparkense kendi deneyimlerimizden ders, başkalarının deneyiminden ilham almak yol gösterici. 2023’e adım atarken, bu yıl başarıları, ödülleri, öne çıkan işleriyle konuştuğumuz isimler yanıtladı: 2022’den öğrendiğiniz en değerli şey ne oldu?

Haberin Devamı

Sezin Akbaşoğulları (Oyuncu)

2022’nin en değerli dersi

2022 önceki yıllara kıyasla çok da fena geçmedi. Pandemiden kurtulmak, bildiğimiz rutine dönmek iyi geldi açıkçası. Diyebilirim ki bu yıl sevdiğim şeylere tekrar kavuşmamı ve sevdiğim her şeyin kıymetini bilmemi sağladı… 2023 de yine güzel farkındalıklara gebedir umarım. Mutlu yıllar herkese.

Yiğit Özşener (Oyuncu)

2022’nin en değerli dersi

2022’de tek başıma değil, Şahika Tekand’ın yönettiği Stüdio Oyuncuları ile birlikte ürettiğim “Asıl korku korkmaktan korkmak!” diye haykıran ilk tek kişilik tiyatro oyunum “Aşınma”daki performansım, ödül getirdi bana. Aralık ayında ise pandemiden dolayı iki senedir yapamadığımız TEMA Umut Yeşerten Şarkılar bağış kampanyası gecesini gerçekleştirdik ve geceyi tahminimizin ötesinde bağışlarla kapattık. Çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için. Bütün bunlar her sene tekrarlanabilir, değişebilir. Çoğalabilir, azalabilir. Ama öğrendim ki mutluluk amaç değil ama anlamlı bir hayat yaşamaktır ve bu sene de bu yolu birlikte yürüyebileceğim iyi insanlar biriktirmiş olmaktan çok mutluyum. Gidilmemiş yolları aşındırmaktan korkmayın. Umutsuzluk eylemsizlikten gelir. Ne yapabiliyorsak en iyisini hedefleyerek harekete geçelim. Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. 

Haberin Devamı

Yiğit Caner Aydın (Milli para okçu)

2022’nin en değerli dersi

2022 yılı benim için emeklerimin ve çalışmalarımın karşılığını üst üste aldığım bir yıl oldu. Okçulukta ilk bireysel dünya şampiyonluğumla birlikte uluslararası yarışmalarda 5 madalya kazandım. Ama bu seviyeye gelirken çok zorlandım, çok fedakarlık yaptım ve çok hayal kırıklıklarım oldu. Daha önceki yıllarda kaybettiğimde hep şunu derdim: “Kaybettiğinde bile öyle güzel kaybetmelisin ki insanlar ne güzel kaybetti desin.” Ben defalarca o kadar güzel kaybettim ki, bu yılın öğrettiği en güzel şey kaybettiğin şeylerin aslında sonunda en güzelini kazandıracağı oldu. Umarım yeni yıl mücadele ettiğimiz her şeyin güzel kazandırdığı ve başarılarımızın bizi mutlu ettiği bir yıl olur. 

Özgü Kaya (Oyuncu)

2022’nin en değerli dersi

Hayatın iniş çıkışlarında her şeyden önce sarılmam gereken kişinin kendim olduğunu öğrendim bu yıl. Kendimi sevdiğim, dinleyebildiğim, değer verdiğim ölçüde güzelleşiyor inancım, hayallerim ve yaşadıklarım. Umarım 2023 de herkesin kendine daha çok sarıldığı bir yıl olur.

Haberin Devamı

Pınar Güntürkün (Oyuncu)

2022’nin en değerli dersi

2022’den öğrendiğim en değerli şey, zorlandığım konularda hemen pes etmeyip, bunların üzerine gittiğimde potansiyelimin geliştiğini görmekti. Zor gibi görüneni yapmak için harekete geçmek, elinden gelenin en iyisini yapmak ve çok çalışmanın yarattığı farkı ve bunun kıymetini anladım. Bizim işimiz bir pratik yapma alanı. O yüzden oturduğumuz yerden gelişmek güç.

Defne Suman (Yazar)

2022’nin en değerli dersi

Hareketsiz geçen önceki iki senenin acısını çıkartıcasına seyahat ettim. Yeni yerler keşfetmek değildi derdim. Ekrandan tanıştığım, yazışarak iş yaptığım insanları üç boyutlu görmek, havadan sudan sohbetler edebileceğimiz yemeklere çıkmak istiyordum. Yurt dışı yayıncılarımı ziyaret etmeye karar verdim. Saraybosna’ya ve Londra’ya gittim. Bu geziler sırasında sadece zihinsel değil, fiziksel birlikteliğin de ne kadar önemli olduğunu anladım. Eskiden her işimi tek başıma yapabileceğime inanırdım. 2022’de dostluğun ve iş birliğinin insana yaşama şevki verdiğini öğrendim. Tek başınalığın kuyusunda kolaylıkla kaybolabilen bir yazar için kıymetli bir bilgiydi bu sene öğrendiğim.

Haberin Devamı

Seray Şahiner (Yazar)

2022’nin en değerli dersi

Ne yapmak istediğine karar verdikten sonra; insanın hayatı, hayat kurmakla geçiyor. Kendime yazı masamı muhafaza edecek özgür bir hayat inşa etmiştim… Bu inadımdan da çok memnunum. Ama… 2022’de, her gün aynı yerde aynı şeyi yaptıktan sonra, özgürlüğün pek de bir anlam ifade etmediğini fark ettim. Ufkumu genişletmek için; bir müzikal yazmak istiyorum; biraz da başka müzikaller, oyunlar izleme hevesiyle bir süreliğine Londra’ya geldim. Bu, sadece kurduğum konfor ortamımdan değil, mevzuları kendimi Türkçe ifade etmenin avantajıyla ele almaktan da uzaklaşmam demek oldu. Her yeni düşünce tarzı başka bir ilham veriyor. Bir kez daha idrak ettim ki; ilham beklenecek değil, peşinden yollara düşülecek bir şey. 

Haberin Devamı

Bengisu Avcı (Yüzücü)

2022’nin en değerli dersi

Yaşadığını hissettiren, heyecandan uykularını kaçıran bir hayalin olmalı. O hayale ulaşmak için, yola yalnız da çıksan, engellerle de karşılaşsan vazgeçmeden devam etmelisin. Çünkü güneş karşı kıyıda doğuyor, tıpkı kanal geçişimde yaşadığım gibi. Bu geçişi takip edip de spora başlamaya karar verenler, yüzmeye yeniden başlayanlar, “Bana ilham oldun” diyen insanlarla tanışmaksa aldığım en güzel ödül oldu. 

Şennur Demir (Milli Boksör)

2022’nin en değerli dersi

Bu yıl, 40 yaşımda ilk dünya şampiyonluğumu aldım. Bu noktaya gelene kadar, türlü sakatlanmalar yaşadım, birçok engelle karşılaştım, çevremdekiler “Bırak artık” dedi ama ben kendime hep zafere giden yolun çiçeklerle bezeli olmadığını hatırlattım, pes etmemeyi seçtim. 2022’den öğrendiğim en değerli şey bu oldu diyebilirim: Bir insan, yaşı kaç olursa olsun, başaracağına inanır, vazgeçmez ve çok çalışırsa başaramayacağı bir şey yok.