Pazar Antalya’da Talya Oteli

Antalya’da Talya Oteli

16.09.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Antalya’da Talya Oteli

Antalya’da Talya Oteli

Antalya’da Talya Oteli

1975 yılında Antalya’da Talya Oteli işletmeye açıldığında yöredeki ilk ve tek beş yıldızlı şehir oteli idi. Zamanla şehir otellerinin sayısı arttı ama Talya Oteli farklılığını korudu.
Açılışına rahmetli Vehbi Koç’un davetlisi olarak katılmıştım. Daha sonraki yıllarda Antalya’da portakal bahçesinde yürüyüşe giden Vehbi Koç’a refakat etmek için Antalya’ya gider, otelde kalırdık. Vehbi Koç’un vefatından sonra otele uğramamıştım. Geçen hafta Milliyet’in Antalya programı nedeniyle Talya Oteli’nde kaldık.
Otel üç yıl önce yenilenmiş. Genel Müdürü Rezan Kulaksız işini bilen ve seven bir yönetici. Otele komşu bina Talya Konferans Merkezi’ne dönüştürülmüş. 1500 kişilik toplantılar düzenlenecek şekilde düzenlenmiş. Otelin yüzme havuzu yanında, deniz kıyısında da bir plajı var.
Ortanın üzerindeki gelir grubundaki aileler için her mevsim gidilebilecek bir tatil tesisi.
Otelin karşısındaki dağların görkemi, karşıda çizgi gibi uzanan kıyı şeridi ile manzarasına doyum olmuyor.

Teras Restoran’da servis düzenli, yemekler lezzetli.
Yiyecek İçecek Müdür Avni Aykut, mutfak şefleri İbrahim Gülel ile övünüyor. İbrahim Gülel, Antalyalı. Servis şefleri Doğan Salvur, Halil Selak ve Mehmet Salıbaşı hemen hemen açılışından bu yana Talya’da hizmet veren deneyimli kişiler.
Akşam yemeklerinde Erol Ertek gitar ile sevilen melodiler dinletiyor.
Mutfak şefi İbrahim Gülel’in özel yemeği "Beydağı Kebabı". Bu kebap, pide üzeri yoğurtlu, salçalı bir kebap. Grida balığının ızgarasını da farklı hazırlıyor.
Talya Oteli’nin Teras Restoranı’nın farklı bir salatası var. "Semahat Hanım Salatası".
Semahat Arsel Hanım’ın özel tarifi ile hazırlanan bu salatada taze yeşillikler arasında taze ve kıtır yeşil lahana parçaları lezzeti arttırıyor. Bize ikram edilen salatada kereviz yaprağının eksikliği dikkati çekiyordu. Semahat Hanım’ın salata tarifinde kerevizin olup olmadığını öğrenemedik.
Eylül ve ekim ayları Antalya’nın en güzel ayları. Hava ılımlı, insanlar huzurlu... Antalya’da ve hele Talya gibi otellerde dolanırken insan ekonomik krizi, dertleri unutuyor. Kendini bir başka alemde sanıyor. n





PAZAR