Pazar Burun estetiğinde ultrasonik dönem

Burun estetiğinde ultrasonik dönem

10.09.2023 - 02:00 | Son Güncellenme:

Burun estetiğinde gelişen teknolojiyle beraber her geçen gün yenilikler de hayatımıza giriyor. Bunlardan biri de ‘Piezo Burun Estetiği.’ Artık ses dalgalarıyla da yeni bir buruna kavuşmak mümkün.

Burun estetiğinde ultrasonik dönem

DİDEM SEYMEN- Rinoplasti Merkezi’nden Op. Dr. Bülent Koç, “Burun estetiği dünyada ve hatta ülkemizde en sık yapılan estetik operasyonların başında geliyor. Burun insan yüzünde en dikkat çeken en önemli organdır. Burunda var olan bir problem kişinin psikolojisini de bozabilir. Sosyal hayatını çekilmez hale getirebilir” diyor. Burun estetiği ile burnun tepeden tırnağa her şeyini değiştirmek mümkün. Burun kemeri varsa burun kemeri alınabilir, genişse daraltma yapılabilir, dar ise genişletilebilir. Uzunsa kısaltılabilir veya kısa ise uzatılabilir. Basık bir burnun basıklığını giderebilir veya çıkık bir burnu biraz daha basık hale getirebilirsiniz. Burun estetiği yöntemlerinden biri olan Piezo yönetiminin tüm bilinmeyenlerini Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Bülent Koç sizler için anlattı… 

Haberin Devamı

*Piezo burun estetiği nedir?

Burun estetiğine olan ilgi hiç bir dönemde azalmıyor. Aksine gelişen yöntemlerle daha da artıyor. Piezo burun estetiği, burun kemiğini kırmadan, burundaki damar ve sinirlere zarar vermeden ses dalgaları ile çalışan burun estetiğindeki en teknolojik yöntemlerden biridir.

Burun yapısına uygun

*Piezo burun estetiği hangi burun yapılarına uygundur?

Piezo burun estetiği, burun kemiğinde bir düzenlenme gerektiren hemen her tür burun yapısına uygun bir sistemdir. Fakat başarılı uygulama için bu konuda tecrübeli bir uzman tarafından uygulanması önemli
ve gereklidir.

Morluk olmaz

*Şiş ve mor burunlar tarihe mi karıştı?

 Piezo burun estetiği ile kemik dokusu kırılmadan şekillendirildiği ve çevredeki damar yapıları zarar görmediği için ameliyat sonrası hastaların göz etrafında morluk ve şişlikler  genellikle hiç olmaz ve ikinci gün işe dönebilirler.

Haberin Devamı

*Piezo burun estetiği ameliyatı sırasında hastalar nelerle karşılaşabiliyor?

 Günümüzde kemik yapısına zarar vermeden istenilen oranda düzgün işlemler yapılıyor. Bu da estetik başarıyı yanında getiriyor.

İlk ameliyat önemli

*Bu yöntem ile revizyon ameliyatlara gerek kalmıyor mu?

 İlk ameliyatlarda başarı çok önemlidir. Bu başarıyı etkileyen önemli unsurlardan biri de kemik yapısının istenilen oranda ve düzgün şekillendirilmesidir. Piezo burun estetiği ile kemik yapı düzenli ve milimetrik olarak şekillendirildiği için revizyon gerekliliğini
azaltır.

*Uygulama sonrası hastayı neler beklemektedir?

 Ameliyat sonrası morluk ve  şişlikler çok az olduğu için hem moral açısından iyi gelir, hem de genellikle kısa sürede iyileşip gündelik hayata devam edilir. Burun dokusuna zarar vermediği için de daha sağlıklı ve fizyolojik bir iyileşme sağlar.

Ülkemiz çok iyi noktada

*Ülkemiz burun estetiğinde dünyanın neresinde?

 Şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki; ülkemiz dünya ortalamasının çok çok üzerinde. Bunun iki sebebi var. Birincisi, bu tür ameliyatların ülkemizde her zaman daha çok yapılıyor olması. Bu durum hem tecrübeyi, hem bilgi birikimini artırıyor. İkicisi ise; ülkemizde estetik cerrahinin zaten dünya standartalarının çok üzerinde olmasıdır.

Haberin Devamı

Burun estetiğinde ultrasonik dönem

‘Burun ucu estetiği’ nedir?

Sadece burun ucunda problem olan, özellikle burun ucu düşüklüğü ve belirli kemeri olmayan hastalarda burun ucu estetiği yapılabilir.

Burun ucunu, burun sırtından bir miktar yükseltip burunla dudak arasında yaklaşık 90-100 derece bir açı oluşturup hem rahat nefes almak, hem de estetik görünüme kavuşulması mümkündür.

Burun estetiğinde ultrasonik dönem

Hafif düzeydeki burun ucu düşüklükleri lokal uygulamayla ağrısız bir şekilde yaklaşık 20 dakikalık bir müdahale ile düzeltilebilir.

Burun ucundan geçirdiğimiz kalıcı iplikler burun arkasındaki kıkırdak yapıya tutturulur ve burun ucu yukarı doğru asılır.

Kalıcı bir işlemdir ve uygun hastalarda genellikle başarılı sonuçlar verir. Hasta günlük yaşantısına hızlı şekilde dönebilir.