Pazar Dekorasyonun yeni yıldız rengi

Dekorasyonun yeni yıldız rengi

29.05.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:

Çoğunlukla çocuk veya genç odaları için uygun olduğunu düşünülen pembe, doğru tasarım ve renk kombinasyonlarıyla her oda için mükemmel seçim olabilir

Dekorasyonun yeni yıldız rengi

Pembenin dekorasyonda ana renklerden biri olarak kullanılması, son yıllarda giderek daha popüler hale geliyor. Pembe kullanarak bir mekanın güzel ve sakinleştirici bir ortam haline gelmesi sağlanabilir. Çoğunlukla vintage, minimalist veya modern tarzdaki dekorasyonun ana rengi gibi düşünülen pembe; endüstriyel, rustik ve İskandinav tarzı dekorasyonda da harika sonuçlar veriyor. Bu rengi kullanmanın bir başka avantajı da mekanları daha aydınlık gösterebilmesi. Özellikle az ışık alan odalar için uygun olan pembe, küçük odaların daha geniş görünmesine de yardımcı olur.   

Haberin Devamı

Çoğu insan; pembenin çocuk veya genç odaları için uygun olduğunu düşünür. Aslında doğru tasarım ve renk kombinasyonlarıyla pembe, her oda için mükemmel seçim olabilir. Duvarlar, mobilyalar ve dekoratif objeler dahil olmak üzere mekandaki farklı öğeler için kullanılabilen pembeyi; doğru renkler ile buluşturmak ve ahenk yaratmak önemli. Pembe ile mükemmel uyum sağlayacak renklerin başında beyaz ve gri tonları geliyor fakat farklı, çekici ve yaratıcı bir dekorasyon için cesur renk kombinasyonlarından da korkmamak gerekir. Deniz mavisi, siyah, kahverengi veya antrasit gibi renklerin pembe ile kontrast kullanımı feminen olarak bilinen pembenin, ezberleri bozarak maskülen bir dekorasyonun yıldızı olmasını sağlar. Bu renkler özellikle fuşya, neon pembe, magenta gibi canlı pembe tonlarının tabiri caize topraklanmasına ve göz yorucu etkinin ortadan kalkmasına yardımcı olur.  

Haberin Devamı

Gösterişli tarz yaratmaya yardımcı 

  Pembeyi duvar rengi olarak kullanırken, diğer açık renkli duvar dekorasyon ürünleriyle de kombinleyebilirsiniz. Beyaz ve uçuk gri çerçeveler pembe duvarınızın havasını değiştirirken, mekanın huzur verici bir uyum içerisinde olmasını sağlayacaktır. Duvardaki pembeyi dengelemek için diğer bir seçenek ise koyu renklere sahip öğelerle dengeli, kontrast ve çok gösterişli bir tarz yaratmaktır. Pembe hemen hemen her odada dekorasyonun yıldızı olabilir. Güzel bir pembe tonu, giyinme odası için harika bir seçimdir. Sadece gardıroplar için güzel bir zemin oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda alanı ısıtır ve olduğundan büyük gösterir. Öte yandan, antre ve koridorlarda da doğru pembe ile fark yaratılabilir.  Doğru pembe tonu için; renk kartelasını, günün farklı saatlerinde boyanın uygulanacağı duvara tutarak farklı ışık yoğunluklarında renk değişimini görmek önemli. Boya kurudukça genellikle koyulaşacağı için seçilen rengin uygulama sonrası tamamen kurumasını beklemek doğru olacaktır. Siz de Polisan’ın  renk kartelasından yararlanarak hayallerinizdeki pembeye ulaşabilirsiniz.