Pazar Dice Kayek LACMA yolcusu

Dice Kayek LACMA yolcusu

16.04.2023 - 03:00 | Son Güncellenme:

Dice Kayek’in İstanbul Contrast Koleksiyonu’nda yer alan “Kubbe” tasarımı, Batı Amerika’nın en büyük sanat müzesi Los Angeles County Sanat Müzesi’nde (LACMA) açılacak “Women Defining Women in Contemporary Art of the Middle East and Beyond” sergisine katılıyor.

Dice Kayek LACMA yolcusu

Türkiye’den çağdaş kadın sanatçıların yer alacağı sergi 23 Nisan’da açılacak. İstanbul’un engin mimari ve kültürel mirasını yansıtan, şehrin geçmişini ve geleceğini heykelsi elbiselere dönüştüren koleksiyon, daha önce de uluslararası sergilerde yer almış, “Ayasofya”, “Kubbe” ve “Kaftan” tasarımlarıyla Jameel Prize Ödülü kazanmıştı.

Haberin Devamı

LACMA’daki sergiye davet edilmekten büyük gurur duyduklarını söyleyen Dice Kayek’in kurucuları Ayşe ve Ece Ege, “Moda sektörü, sanatın, mimarinin, müziğin, sinemanın birleştiği bir sektör. Son yıllarda sanat ve moda, birbirine çok bağlı hale geldi. Hızla değişen dünyamızda müzeler, moda sergilerini kültürel ifade aracı olarak da kullanıyor” diyor.

LACMA’da 24 Eylül’e kadar devam edecek sergide, Asya’dan Afrika’ya uzanan coğrafyadan 42 kadın sanatçının yaklaşık 75 eseri yer alacak. Sergiye Türkiye’den katılan isimler arasında tasarımcılar Ayşe ve Ece Ege’nin yanı sıra sanatçılar Kezban Arca Batıbeki, İnci Eviner ve Azade Kök yer alıyor. Serginin küratörü ve LACMA İslam Eserleri Bölümü Başkanı Dr. Linda Komaroff sergi ile ilgili, “Sergimizdeki her eser, katılan sanatçıların kişisel ve temsil ettiği coğrafyadaki kaygılarını, sosyal ve politik dönüşümleri gösterirken onları sanat aracılığıyla evrensel bir boyuta taşıyorlar. Kendini ifade eden her sanatçı dünyadaki kadınları da destekliyor, güçlendiriyor” diyor.