Pazar Dünden bugüne boşanma

Dünden bugüne boşanma

02.01.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:

Ultra cimri kocalar, eşi hakkında asılsız ihbarda bulunanlar, büyü yaptıran mistik kadınlar… “Boşanmanın Anatomisi”, Türkiye’nin boşanma tarihinin izini sürüyor

Dünden bugüne boşanma

Hukukçu Ahmet Aslan ile Begüm Gürel’in, Türkiye’de dünden bugüne boşanma nedenlerini ele aldıkları “Boşanmanın Anatomisi”, boşanma davalarında öne sürülen sebepleri ve bu sebeplerin mahkemeler tarafından nasıl yorumlandığını mercek altına alıyor. Üç bölüm ve boşanma istatistiklerinin yer aldığı iki ekten oluşan kitapta, Eski Türkler, İslamiyet’in kabulü, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde boşanmanın hukuktaki yeri ele alnıyor. Hangi hallerde boşanmanın gerçekleşebileceği, kadının ve erkeğin hangi davranışlarında boşanmada kusurlu sayılacağının yanı sıra mahkeme salonlarında çiftler arasında yaşanan gerilimler de anlatılıyor. Kitapta emsal oluşturabilecek çarpıcı davalar, tarafların ismi verilmeksizin sunulurken, trajikomik boşanma hikâyeleri de okura ilgi çekici bir okuma vaat ediyor.

Haberin Devamı

İnkilap Kitabevi’nden çıkan kitabın yazarı olan hukukçu Aslan ve Gürel’in ise okuyucuyu şöyle bir notu var: “Herhan-gi bir aile bünyesinde boşanmaya neden olan bir olguyu tüm aileler açısından geçerli bir boşanma sebebi olarak kabul etmek mümkün değil. Bu yüzden de kitabımızın bir ‘boşanma rehberi’ olarak algılanmamasını dileriz. Tabii ki okurun derlediğimiz olayları dikkate alarak sağlıklı bir evlilik bünyesinde hangi davranışlara yer olmadığını görmesi mümkün olduğundan, kitabımızın bir “mutlu evlilik rehberi” olarak algılanmasından memnun oluruz.”