Pazar Erişilebilir podcast’ler

Erişilebilir podcast’ler

03.12.2023 - 02:00 | Son Güncellenme:

Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Biz de bu vesileyle engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırabilmek için hazırlanan podcast serilerine baktık.

Erişilebilir podcast’ler

SEYHAN AKINCI- 3 Aralık 1992’den bu yana Dünya Engelliler Günü olarak kutlanıyor. Biz de engelliler için hazırlanan podcast serilerine dikkat çekmek istedik.

Haberin Devamı

İstanbul Valiliği, T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler İstanbul İl Müdürlüğü, İstanbul Teknik Üniversitesi, INFODEF Gelişim ve Eğitimi Destekleme Enstitüsü, H Foundation, Eğitim ve Mesleki Rehberlik Enstitüsü (IEKEP)ve Centro Servizi Formazione’nin katkılarıyla hazırlanan EMPOWER projesi etkili afet yönetimi yoluyla engeli olan bireyleri güçlendirmeyi, engeli olan bireylerin ve bakıcılarının afetlerin artan riskleri konusunda farkındalığını artırmayı ve toplumun genelinde afete hazırlık kültürü oluşturmayı amaçlıyor. Bu kapsamda EMPOWER projesinde görme ve işitme engeli olan bireyler için erişilebilir podcast’ler oluşturuldu.

Sağlık Durumum Hakkında İlgili Kurumlarla Nasıl İletişim Kurarım?

 “Sağlık durumum hakkında ilgili makamlarla nasıl iletişim kurarım?” podcast’inde, doğal afetler veya acil durumlarda yardım servislerine hangi bilgileri vermemiz gerektiği öğretiliyor. Görme veya işitme engelimiz varsa nasıl bilgi verebileceğimiz de anlatılıyor. 

Haberin Devamı

Görme veya İşitme Engeli Olanlar için İletişim Kurmayı Sağlayan Hizmetler, Uygulamalar ve Teknolojiler

Bu podcast’te görme ve işitme engeli olanlar için iletişim kurmayı sağlayabilecek hangi uygulamaların ve erişilebilir yeni teknolojilerin var olduğu hakkında konuşuluyor. Hem çevrimiçi hem de çevrimdışı çok sayıda kaynak veriliyor.

Erişilebilir podcast’ler

Doğa Kaynaklı Afetlerde Engeli Olan Bireylerin Kırılganlığı

Doğuştan görme engeli olan Halis Kuralay, bu podcast’te engeli olan bireylerin doğal afetlere karşı kırılganlığından bahsediyor. Engeli olan bir bireyle yüz yüze nasıl iletişim kurulacağı konusunda da tavsiyelerde bulunuyor.

Farkına Var Podcast Serisi

Farkına Var Platformu’nun hazırladığı “Farkına Var Podcast Serisi”, gençlerden oluşan bir sosyal sorumluluk ekibi aracılığıyla dinleyicilerle buluşuyor.

Sıra Dışı Hayatlar

Ayhan Aktaş engelli insanlarla sanat, spor, eğitim ya da iş hayatında neyi nasıl yaptıklarını, neler yaşadıklarını konuşuyor.

Çetin Ceviz

Açık Radyo’da Deniz Yazgan, “Çetin Ceviz”de eğitimci ve engelli hakları savunucusu İdil Seda Ak ile konuşuyor.