Pazar Farklı bir çay deneyimi

Farklı bir çay deneyimi

30.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Melez Tea Lab özel harman çay karışımlarıyla sizi farklı bir çay deneyimi yaşamaya davet ediyor

Farklı bir çay deneyimi

Melez Tea bir lifestyle çay markası. Yaklaşık üç hafta önce de Sarıyer, Reşitpaşa’da ilk mağazalarını açtılar: Melez Tea Lab.

Haberin Devamı

Markanın sahibi Liliana Aslanoba bir çay uzmanı ve çaya gereken özenin verilmediğini düşünüyor. Ne demek istediğini çayları denediğinizde anlıyorsunuz, çünkü buradaki çaylar bildiğiniz çaylardan değil. Siyah çayın haricinde, yeşil çay, beyaz çay, sarı çay, oolong ve puer olmak üzere toplam altı ana çeşit çayları var. Koleksiyonlarında ise bu çayların farklı malzemelerle harmanladığı 12 çeşit bulunuyor. Hepsi de Aslanoba’nın özel harmanı. Kiminde tarçın, nane, vanilya var; kiminde çilek, ananas, böğürtlen... Tüm harmanları herkesin anlayabileceği şekilde adlandırıp, içeriklerini de ona göre hazırlamış. Mesela Wake Up, enerjiye ihtiyaç duyduğunuzda; Happy, gülümsemek; Sleep, rahatlamak istediğinizde gibi...

Haberin Devamı

Melez Tea Lab hem ofis, hem showroom, hem atölye çalışmaları yaptıkları bir yer. Perakende ve toptan satış yapıyorlar. Ayrıca tatmak isteyenlere de imkan sağlamışlar. Özellikle yeşil çayın toz hali olan matcha ile yapılan affogatoyu tadın derim. Bir de Tea 101 adında tadım menüleri var. Kasım itibarıyla da atölyeler düzenleyecekler. Pazar hariç 9.00-19.00 arası açıklar. Ayrıca burada çay dışında mug, bardak, demlik gibi çay aksesuarları da satılıyor. Özel bardaklarında paket servis alabilme imkanınız da var.

Çay nasıl demlenir?

- Öncelikle suyun kalitesi çok önemli. Musluk suyu değil, içme suyu olmalı.

- Her çayın farklı demlenme derecesi var. Mesela yeşil ve beyaz çayı 80-85 derecede üç dakika demlemek yeterli. Siyah çayın ise 95-100 derecede beş dakika demlenmesi gerekiyor. Bu bilgilerin hepsi de çayların satıldığı kutuların üstünde yazıyor.