Pazar ‘Fazla Şeker’le diyabet farkındalığı

‘Fazla Şeker’le diyabet farkındalığı

20.11.2022 - 04:00 | Son Güncellenme:

Diyabet tedavisinde hasta-doktor iş birliğiyle doğru ve etkin tedaviyi sürdürmek ve hedeflenen değerleri tutturmak çok önem taşıyor.

‘Fazla Şeker’le diyabet farkındalığı

Bu nedenle farkındalık projelerine büyük önem veren global sağlık şirketi Novo Nordisk, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla diyabeti kontrol altında tutma konusunda farkındalık yaratacak “Fazla Şeker” isimli yeni bir projeyi hayata geçirdi. Kan şekerinin kontrol altında olmaması, yani “Fazla Şeker”, dolaşım sisteminde hasara sebep olabiliyor. İleri düzey organ hasarlarını önlemek için “fazla şeker”i kontrol altına almak gerekiyor.

Haberin Devamı

Novo Nordisk, “Fazla Şeker” kampanyasıyla diyabetli bireylerin iyi tedavi yönetimiyle “fazla şeker”in etkilerinden korunmasını ve ilerlemeden tespit edilebilmesi için farkındalığı artırmayı hedefliyor. Proje kapsamında hazırlanan filmlerde, diyabetten etkilenen organlar “göz, kalp, böbrek ve ayak” karakter olarak Kadir Çöpdemir, Dolunay Soysert, Güven Kıraç’ın da aralarında olduğu oyuncuların sesleriyle dile geliyor. Uzman doktorlar Prof. Dr. Oğuzhan Deyneli, Prof. Dr. Serpil Salman, Prof. Dr. Özgür Demir ve Dr. Enver Göncüoğlu, devam filmlerinde diyabetin istenmeyen etkilerinin nasıl önlenebileceğini anlatıyor. Fazla Şeker projesine ait içerikler diyabet.com Instagram ve web sitesinden paylaşılacak.