Pazar Gençler için koştular

Gençler için koştular

13.03.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:

Antalya geçtiğimiz hafta dünyanın dört bir yanından ve yurt içinden her yıl artan yüksek katılımlarla gerçekleşen Runtalya Maratonu’yla bir spor festivaline sahne oldu.

Gençler için koştular

ÇİSİL DEMİR - Geçtiğimiz pazar günü 20 ülkeden 8 bin 500 sporcunun katıldığı maratona  profesyonel atletler kadar, koşu deneyimi az olan amatör sporcular da ilgi gösterdi. Türkiye’nin ilk ‘lifestyle’ maraton etkinliği olan ve bu yıl 17’ncisi düzenlenen Runtalya Uluslararası Antalya Maratonu’nda organizasyonun ana sponsorlarından biri olan SunExpress’in çalışanları da yer aldı. Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) yararına bağış toplamak amacı ile 10 km parkurda yarıştı. Maratona katılan 200’den fazla SunExpress çalışanının topladığı bağışlarla 51 Toplum Gönüllüsü genç desteklendi.

Haberin Devamı

Gençler için koştular

Rekor katılım

SunExpress çalışanları 2019 yılında LÖSEV yararına, 2020’de ise 170 kişiden oluşan ekibi ile Tohum Otizm Vakfı için Runtalya Maratonu’na katılmıştı. 200 kişi arasında SunExpress’in Antalya, İzmir, İstanbul, Ankara ve Frankfurt ofislerinde çalışanlar ile kokpit, kabin, teknik ve yer hizmetleri personelleri bulunuyor.

Çalışanlarla birlikte maratonda koşan SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan, “Bir hava yolu olarak, şehirleri, insanları ve kültürleri birbirine bağlıyoruz. Spor da bu amaca hizmet ederek insanları ve kültürleri bir araya getiriyor. Antalya’nın tanıtımına ve turizmine katkı sağlayan bu başarılı organizasyonun ana sponsorlarından biri olarak bu yıl rekor sayıda çalışanımızla yine çok değerli bir amaç için koştuk. Maratona katılan çalışan sayımız her sene daha da artıyor” dedi.

Haberin Devamı

Çalışkan, Türkiye’de turizmin her kolunda gelişimi desteklemeye devam edeceklerini söyledi: “Türkiye’de 30 yılı aşkın bir geçmişle ve Antalya’nın da ana taşıyıcısı olarak spora, sporcuya, sporu ve sporcuyu destekleyen organizasyonlara elimizden gelen tüm katkıyı göstermeye gayret ediyoruz. Antalya ve Türkiye’de spor turizmi de dahil olmak üzere turizmin her kolunda gelişimi desteklemeye ve Türk turizmi için güvenilir bir hava yolu ortağı olmaya devam edeceğiz.”