Pazar Geri dönüşümde ‘havalı’ dönem

Geri dönüşümde ‘havalı’ dönem

28.01.2024 - 02:00 | Son Güncellenme:

Üniformalar kurumsal kültürün önemli bir parçası. Yeni nesil tasarımlar  çalışanların konforuna odaklanırken geri dönüştürülmüş malzemelerden yararlanarak çevresel ayak izini azaltmayı hedefliyor.

Geri dönüşümde ‘havalı’ dönem

Kurumsal kültür birçok sektörün bir numaralı gündemi. Misyon, vizyon, ilke ve değerleri içine alıyor. Binalar, yerleşim düzeni, ürünler, hikâyeler kadar çalışanların giyim tarzı da kurumsal kültürün görünen unsurlarından. Çalışan üniformaları simge ve sembollerle kurumsal kültüre ilişkin ipuçları veriyor.

Haberin Devamı

Yedi ülkede 14 havalimanında günde 75 binden fazla misafire dünya mutfaklarından menü seçeneklerini sunan BTA, İnsan İnovasyon Tasarımcısı Arzu Kaprol ile iş birliğine imza attı. BTA’nın 3 bin 500 çalışanının yeni üniformalarını tasarlayan Kaprol 19 yazlık, 19 kışlık olmak üzere toplam 38 parçalık koleksiyon çıkardı.

Üniformalardan beklentiler artık daha farklı, sadece çalışanların rahat hareket etmesini sağlamakla kalmıyor, şirket imajını güçlendiriyor ve çalışanda aidiyet duygusunu sağlamlaştırıyor. Arzu Kaprol “Koleksiyon, BTA’nın pek çok ülkede havalimanlarında ikram hizmetinde bulunduğunu düşünerek, uluslararası performans, estetik ve beden uyum kodları düşünülerek tasarlandı. Estetik dili, Türkiye’den dünyaya çıkan bir güncellikte ve geleceğe uzanan bir giyim kodu oluşturmak istedik” diyor. Tasarımların profesyonellik, temizlik ve güvenilirlik duygusunu uyandırmasının yanı sıra çalışanların verimliliği ve müşteri memnuniyetini artırmaya yardımcı olması için yola çıkılmış. 

Haberin Devamı

Sorumlu tasarım bilinci

Bu yolda en önemli yol göstericisi markaların kendi kimlikleri ve sorumlu tasarım bilincini sürdürülebilirlik üzerinden düşünerek kurgulamak oluyor. Kaprol’un hazırladığı koleksiyonun tamamında geri dönüştürülmüş ve GRS (Global Recycled Standard) sertifikalı geri dönüşüme uygun malzemeler kullanıldığı belirtiliyor. Koleksiyon yoğun iş temposuna sahip çalışanların konforuna odaklanırken geri dönüştürülmüş malzemelerden yararlanarak çevresel ayak izini azaltma yoluna gidiyor. BTA İcra Kurulu Başkanı Baha Bülbül döngüsel ekonomiye geçiş konusundaki çabalarının bir parçası olarak koleksiyonun çevre üzerindeki etkisinin en aza inmesinin sağlandığını söylüyor: “Havalimanları yedi gün 24 saat çalışan ortak yaşam alanları. Bu yoğun tempo içinde, çalışanlarımızın ihtiyaçları ve beklentileri çok önemli.”

Geri dönüşümde ‘havalı’ dönem

BTA, İnsan İnavasyon Tasarımcısı Arzu Kaprol ile iş birliğine imza attı. Kaprol bu iş birliği kapsamında 38 parçalık koleksiyon tasarladı.