Pazar İsmi "Yemek Kitabı" olan lokanta

İsmi "Yemek Kitabı" olan lokanta

11.05.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ebru Suner Üngan ile Burcu Öngör Pinto hanımlar Cook Book’ta hem müşteri ağırlıyor, hem yemek kursları düzenliyor, hem yemek kitabı ve gıda maddeleri satıyorlar

İsmi Yemek Kitabı olan lokanta



Gazeteci olmak isteyen gençlere ekonomiyi öğretmeye çalıştığım Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin binası Nişantaşı’nda Koç Amerikan Hastanesi’nin hemen arkasındadır. Daha doğrusu idi... Ödeneksizlikten tamiratı üç yıldır tamamlanamadığından şimdilerde bahçedeki asker çadırları ile barakalarda ders veriyoruz. Her ne ise... Öğle vakitleri mecburen, Güzelbahçe Sokağı’nın iki yanındaki köftecilerden, dönercilerden bir şeyler alarak açlık bastırıyoruz. Bir öğle vakti Güzelbahçe Sokağı’nda sağa sola bakarak nerede ne yiyebilirim diye aranırken, bir apartmanın giriş katındaki bir kapının üzerinde bulunan tabela dikkatimi çekti: "Cook Book-Secrets&Passions". Tercümesi şöyle: "Yemek Kitabı-Sırlar ve İhtiraslar"... Acep kapının ardında ne sırlar ola ki? Korka çekine kapıyı araladım. Kapının ardında gerçekten farklı bir dünya var. Bir yanda kitaplık... Karşıda açık bir mutfak... Pencerenin önünde az sayıda yemek masası... Kitaplığın önünde duran hanıma "Afedersiniz, girebilir miyim?" dedim. Buyur etti.
Böylece Cook Book’un ne olduğunu öğrendim.

İsmi Yemek Kitabı olan lokanta
Efendim İsviçre’de üniversite düzeyinde dört yıl yemek eğitimi alan iki genç hanım, Ebru Suner Üngan ile Burcu Öngör Pinto hanımlar 1998 yılından bu yana burada müşteri ağırlıyor, yemek kursları düzenliyor, yemek kitabı ve gıda maddeleri satıyor ve 10 kişiden 3 bin kişiye kadar yemek hazırlıyorlarmış.
Camın önündeki masaya oturdum. Bir bardak beyaz Sarafin şarap ısmarladım. Güzel bir bardakta buz gibi şarap getirdiler. "Bir tabak da salatanız var ise memnun olurum" dedim. "Size Sezar salatası hazırlayalım" dediler. Açık mutfak bölümüne geçtiler. Gözümün önünde tavuk etini baharatlayıp tavada kızarttılar. Ekmekleri küp küp doğrayıp teflon tavada sıcak kuroton hazırladılar. Sezar salatası sosunu yaptılar. Kıtır yeşil salataları doğradılar.
Zengin bir yemek ve de tatlı mönüleri var. Cook Book’un müşterilerinin beğendiği yemekler tarhun sosunda tavuk dilimleri, limonlu ve kaparili ince dana eti, karışık sote sebze, pasta primavera, limonlu ve kaparili ravyoli, karamelize sebzeli dana, çikolata mousse ve şaraplı armut imiş... Yemek listesinde yok yok... Yengeç soslu göbek salata, Dijon hardallı, ballı ve balzamik soslu yeşillikler, biftek sandviç, tavuklu baget sandviç, ton balıklı sandviç hanımların tercihi hafif yiyeceklermiş.
Cook Book’un hazır tatlı, kurabiye, tuzlu çeşitleri ve sosları var. Bunlar satın alınabiliyor. Frambuazlı-vişneli Muffin, domatesli mini Focaccia gibi çeşitler tane ile satılıyor. Barbecue ve Chilli soslar 6 milyon lira dolayında.
Ebru Suner Üngan ve Burcu Öngör Pinto hanımlar Cook Book’ta yemek kursları düzenliyor. Haftada bir gün, iki saatten bir ay süren her kursta farklı bir şey öğretiliyor. Çin, İtalyan, Fransız, Osmanlı mutfağı, pasta, kek, kurabiye dersi veriliyor.
Cook Book pazar hariç her gün 09.30-18.00 saatleri arasında açık. Mutlaka yemek yemek zorunluğu yok. Çay, kahve içmek, pasta yemek veya farklı gurme malzemeleri, sos çeşitleri, mutfak malzemeleri ve pasta kurabiye almak için de uğrayabilirsiniz. n
Tel: (0212) 219 13 94