Pazar Kahvenin yeni Norm’u

Kahvenin yeni Norm’u

12.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Üçüncü dalga kahve dükkanları dalga dalga yayılırken aralarında ülkemizde bir örneği daha olmayan makinesi ve deneyimli işletmecileriyle Norm “buradayım” diyor

Kahvenin yeni Norm’u

Özellikle İstanbul’da birbiri ardına açılmaya başlayan yeni dalga kahveciler önlenemez bir hızla çoğalıyor fakat işin hakkını veren gerçek kahvecileri bulmak da gittikçe güçleşiyor. Yavaş yavaş İstanbul dışındaki büyük şehirlerde açılan kahve mekanlarının haberleri de gelmeye başlamışken hem konsept hem de vizyon olarak sürüden ayrılmayı başarmış bir mekana konuk oluyoruz.

Haberin Devamı

Cihangir Parkı’nın hemen karşısında Güneşli Sokak’ta beyazlar içinde bir kahve dükkanı Norm. Eski Kronotrop baristaları Cem Bozkuş ve Gizem Yavuz’un işlettiği mekanın merkezinde yine beyazlara bürünmüş Slayer markalı bir espresso makinesi var. Bu makineler sipariş üzerine ve tamamen elle üretilen, kahve dünyasının Rolls Royce’u diyebileceğimiz makineler. Normalden daha az su kullanarak, daha uzun sürede espresso “shot”ları çeken makinenin şu an ülkemizde başka bir örneği yok.

Kantin’in reçel ve sosları satılıyor

Makinenin başında Kronotrop’tan tanıdığımız deneyimli barista Cem Bozkuş var. Çekirdeklerini farklı üreticilerden alan Norm’da Petra, Kronotrop ve Four Letter Word gibi üreticilerin kahvelerini önce tadıp sonra satın almanız da mümkün. Mekan kahveyi odağına almış olsa da misafirlerine farklı teklifler de sunuyor. Kahvenize eşlik eden tatlıların tamamı el yapımı ve günlük olarak hazırlanıyor. Bu departmanın şefi ise Gizem Yavuz. Mekanda yine günlük hazırlanan vegan alternatifler de var. Kruvasanlar ve her sabah taze bir şekilde gelen ekşi mayalı ekmekler ise Norm’un birlikte çalıştıkları markalar tarafından sağlanıyor. Ekşi mayalı ekmekleri olduğu gibi satın almanız ya da günlük taze sandviçlere çevirtmeniz mümkün. Norm’da ayrıca Şemsa Denizsel’in Kantin’inden çeşitli reçel ve soslar gibi ürünler bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Norm’un çay tiryakileri için de farklı teklifleri var

Sıcak demleme kahve çeşitlerinin yanı sıra mekanın dolaplarında yine el yapımı buzlu çay, limonata ve tabii yazın vazgeçilmezi soğuk demleme kahve var. Özellikle de sıcak olarak buz küpleri üzerine demlenen ve anında soğutularak servis edilen Japon usulü soğuk kahve de muadillerinden beklenmeyecek zenginlikte bir aroma sunuyor. Norm’un çay tiryakilerini tatmin edecek seçenekleri de var, mekan Japonya’dan getirilen matcha, yeşil çay ve isli çay gibi alternatifler sunuyor. Taş değirmende dövülmüş matcha ile yapılan latte’nin ise görüntüsü bile iştah açmaya yeterli.

Haftaiçi 8.00-18.00 haftasonu 10.30-19.00 arası açık olan mekan pazartesi günleriyse Avrupa’daki örnekleri gibi kapalı.

Haberin Devamı

İftar için iki seçenek

Türkiye mutfağı

The Marmara Taksim’in terasındaki Raika, Boğaz manzarası eşliğinde “Türkiye mutfağı” konseptiyle iftar menüsü veriyor. Menü serpme iftariyelikler ve şerbetle başlıyor; çorba, cevizli köz biber, kuzu kol tandır veya ızgara piliç külbastı gibi lezzetlerle devam ediyor. Tatlı olarak güllaç var. Kişi başı 120 TL.

Sarmadan güllaca

Hilton İstanbul Bomonti’nin restoranı
The Globe’da etli pazı sarma, kuzu incik, piliç Topkapı; tatlılarda güllaç, irmik helvası gibi seçenekler var. Kişi başı 98 TL.