Pazar Kış bahçesi dekorasyon önerileri

Kış bahçesi dekorasyon önerileri

20.11.2022 - 04:00 | Son Güncellenme:

Teras, balkon veya bahçe alanınızı kapatarak tasarlayabileceğiniz kış bahçeleri ile soğuk günlerde evinizde sıcacık bir atmosfer yaratabilirsiniz. Kapalı ve yağışlı havalarda size konforlu bir alan sunan bu mekanları doğru bir şekilde dekore etmek için önerilerimize göz atmaya ne dersiniz?

Kış bahçesi dekorasyon önerileri

Kış bahçesi ev ile dış mekanın ortak küme elemanı olarak düşünülebilir. Bu mekanlar dış alanda ev sıcaklığını hissetmek amacıyla tasarlanır. Kış bahçesi dekorasyonuna başlamadan önce mekanı hangi amaçla kullanacağınızı belirlemeniz gerekir. Örneğin; kış bahçesi alanını spor salonu şeklinde kullanabilir, resim atölyesine dönüştürebilir ya da oturma odası olarak değerlendirebilirsiniz. Bu alanda ne yapmak istediğinize karar verdikten sonra ortamın ruhuna uygun olan dekorasyon ürünlerinin araştırmasına başlayabilirsiniz. Ayrıca alanın büyüklüğü ve gün ışığı aldığı noktaları göz önünde bulundurmak, mekandan maksimum verim elde etmenize yardımcı olur. İşte keyifli ve konforlu bir kış bahçesi için size yardımcı olabilecek bazı dekorasyon fikirleri:

Haberin Devamı

Eğer kış bahçenizde gün ışığının etkisinden maksimum seviyede yararlanmak isterseniz duvarlarınızı açık renklerde boyayarak ferah bir etki yaratabilirsiniz. Yeni Kuğu, Olgun Beyaz, Yeni Kar gibi beyaz tonları veya Saf, Sevecen, Engin gibi açık gri tonları kış bahçenizin kapalı havalarda bile daha aydınlık ve ferah görünmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca küçük mekanlarda sanatsal parçalar ve göz alıcı objeler kullanmak da algıyı farklı yöne çekmek için tercih edilebilir.

Kış bahçenizde sıcak bir ambiyans yaratmak için ahşap mobilyalardan faydalanabilirsiniz. Bunun yanında ortamın estetik uyumunu artırmak için hasır veya doğal taş malzemeler kullanabilirsiniz. Metal ve cam obje birliktelikleri ise modern bir dekorasyon için ideal olur.

Haberin Devamı

Kış bahçesi dekorasyon önerileri

Şömine sıcaklığı

Mekanı keyifli hale getirmenin bir diğer yolu, şık ısıtma seçeneklerini değerlendirmektir. Mekanın stili ile örtüşen şömine veya kuzine seçerek ortama etkileyici bir dokunuşta bulunabilirsiniz. Polisan’ın ahşap, cam, metal gibi birçok farklı yüzeye uygulanabilen su bazlı yağlı boyası X1 Kokusuz Parlak ile kuzine veya şöminenizi boyayarak kış bahçenizde kendi tarzınızı yansıtabilirsiniz. Kış aylarının gri ve kapalı havalarına alternatif olarak kış bahçenizde renkli mobilyalar kullanabilirsiniz. Böylece mekana daha dinamik bir görünüm kazandırmanız mümkün olur.

Kış bahçenize hayat veren dokunuşlardan biri de bitkilerdir. Ortama natürel bir hava katacak olan farklı bitkilerle ferah ve huzurlu bir ambiyans yaratabilirsiniz.