26.03.2023 - 03:01 | Son Güncellenme:
MALZEMESİ:
Beğendisi için:
1 adet soğan
2 diş sarımsak
400 g ıspanak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 tepeleme çorba kaşığı un
Yarım litre süt
Tuz
Karabiber
Muskat rendesi
Kavurması için:
250 g kuzu kuşbaşı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
YAPILIŞI: Beğendisi için, ilk olarak soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında 3 dakika kadar kavuruyoruz. Üstüne ince ince dilimlediğimiz sarımsağı da ekleyip 2 dakika daha kavuruyoruz. Ardından işin içine unu dâhil ettikten sonra 2-3 tur karıştırıp yavaş yavaş sütü ilave ediyoruz. Tüm süt eklendikten sonra kabaca doğradığımız ıspanakları ve baharatları ekleyip koyu bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. (Ortalama 4-5 dakika kadar). Kavurması için, tereyağını eritip kuzu kuşbaşıları tavaya ekliyoruz. Orta kısık ateşte 4-5 dakika pişirip ateşten alırken pul biberi ekliyoruz. Beğendiyi tabağa alıp üstüne kavurmayı yerleştiriyoruz. Onun üstüne de kavurma tavasında kalan pul biberli yağı gezdirip afiyetle yiyoruz.
GÜNÜN MANİSİ
Hoş geldin Ramazan
Bu tarif yakar can
Parmaklara dikkat edin
Uyarayım ben baştan