Pazar Mekanlara güneş doğduran renk

Mekanlara güneş doğduran renk

26.06.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:

Evini daha aydınlık ve ferah göstermek için duvarlarının beyaz olması gerektiğini düşünenler mutluluk, pozitiflik ve enerji yayan sarıyı deneyebilir.

Mekanlara güneş doğduran renk

Daha ferah, aydınlık ve enerjik evler için tek seçeneğiniz beyaz ve tonları değil. Güneş ışığının rengi olan sarı; mutluluk, pozitif enerji ve iyimserlik yayar. Ancak bu rengin en iyi yanı; çok geniş bir yelpazede diğer renklerle güzel bir şekilde eşleşmesidir. Dekorasyon tarzınız ister canlı ve eklektik, ister sofistike ve modern olsun, sizin için uygun bir sarı mutlaka vardır. 

Haberin Devamı

Sarı, ilk başta cesur bir renk seçimi gibi gelebilir oysa seçtiğiniz tona ve evinizin dekorasyonuna göre tabiri caizse tam bir bukalemundur. Sarının duvarınızda nasıl duracağı, odanızın aldığı güneş ışığına ve dekorasyonunuzda kullandığınız mobilyaların rengine göre değişkenlik gösterir. Örneğin; soluk zeminler ışığı yansıtarak duvarınızdaki sarıyı aydınlatırken; koyu ahşap kaplamalar, mobilyalar veya zeminler sarıyı koyulaştırarak daha sıcak tonlara doğru çeker. Sarı tonunu seçerken renk sıcaklığını göz önünde bulundurmak önem arz eder. Soğuk alt tonlu bir sarı; özellikle beyazlar, yeşiller veya griler ile eşleştirildiğinde canlı ve taze hissettirir. Daha koyu bir sarıyı seçerken ise alanı boğmaktan kaçınmak için daha açık tonlarla eşleştirmek iyi olacaktır. 

Haberin Devamı

Minimalist ve modern iç mekanların yanı sıra daha bohem ve romantik dekorasyonlardan hoşlanıyorsanız soft, nötr sarı tonlarını kullanabilirsiniz. Açık Fildişi, İstanbul Beji, Kumsal Beji gibi yumuşak sarı tonları; az gün ışığı alan odaları bile aydınlatarak sıcak ve rahat bir ortam sunar. Etnik desenli halılar, kontrast renklerde bir L koltuk ve sepetlerle tamamladığınız bohem dekorasyonunuz sayesinde rahat bir yaşam alanına kavuşabilirsiniz.  

Gri ile mükemmel uyumlu 

Mutlu Sarı, Fener Işığı gibi daha koyu bir sarı tonu kullanıyorsanız, ortama beyaz ve gri vurgularla biraz canlılık ve netlik verebilirsiniz. Ortamdaki griler ve kirli beyaz tonlar, koyu sarı yansımalarla çakışmadan denge oluşturmaya yardımcı olacaktır. İçerisinde turuncu alt tonlarını barındıran sarılar ise canlı deniz mavisi veya sakin lacivert renklerle eşleşme sağlar. Bu sarı-turuncu tonlardan birini bir oturma odasına veya ofise eklemek; mekanı canlandırırken yaratıcılığı da artırabilir.  

Tüm odanızı sarıya boyamaya cesaret edemiyorsanız son zamanların gözde akımına uyup odanızda sadece bir alanı sarıya boyayabilirsiniz. Dilerseniz nişinizin içini, dilerseniz bir kolonu veya sadece bir duvarı dilediğiniz bir sarı tonuna boyayıp geri kalan duvarları sarı ile mükemmel uyum gösteren gri tonlarına boyayarak fark yaratabilirsiniz. Siz de Polisan’ın sınırsız renk seçeneği sunan kartelasından mekanlarınız için en uygun sarı tonlarına ulaşabilir, hayalinizdeki renkleri duvarlarınıza taşıyabilirsiniz.