Pazar Mutlaka deneyin!

Mutlaka deneyin!

23.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yazla beraber menüler yenilendi, “hafifledi”. Bazıları menülere demir atsa da bu yemeklerden bir kısmı sonbaharla birlikte aramızdan ayrılacak. Sizinle bu yaz aramıza katılan ve kaçırmamanız gereken birkaç lezzeti paylaşıyoruz

Mutlaka deneyin

Lucca’da

Haberin Devamı

Ahtapot carpaccIo

Lucca zaten bir klasik, hayal kırıklığına uğratmaz. 8 yıldır mutfağın başında olan Pelin Çakar da müdavimlerin ne istediğini biliyor. Yazlık menüsünde şaşırtmıyor ama “yine yapmış yapacağını” dedirtiyor. Ahtapot carpaccio başlangıç için ideal. Fırınlanmış ince ahtapot dilimleri küp patatesçikler ve avokado ile sunuluyor. Bol zeytinyağı ve füme paprika tozuyla da lezzetleniyor. Tabağı
35 lira.

Gitmişken deneyin...

Rizotto seviyorsanız Lucca’nın enginarlı rizottosunu deneyin. Taze enginar dilimleri ve parmesan dışında beyaz trüf ezmesi ve trüf yağıyla lezzetlendirilen rizotto ikinci tabağı istetecek cinsten. Fiyatı 45 lira.

Arola Restaurant’da

Moleküler meyve salatası

2 Michelin yıldızlı İspanyol şef Sergi Arola’nın restoranı Raffles İstanbul otelinde. Arola Restaurant’daki her yemeği tatsanız iyi ama bizim önereceğimiz, sıcaklarda dondurucu bir etki yaratacak moleküler meyve salatası. Altta kuru buz, üzerinde mevsim meyveleri... Soğutulmuş nane çayını dökmenizle birlikte etrafa yayılan dumanlar... Görüntü ve lezzet harika, üstelik sağlıklı ve buz gibi. Fiyatı 40 lira.

Haberin Devamı

Gitmişken deneyin...

Arola hepi topu bir sezar salatanın nasıl tüm yemeklerin önüne geçebileceğini gösteriyor. Bebek marul yapraklarının içine sezar soslu, füme tavuklu, kıtır ekmek ve parmesanlı karışımdan dolduruyorsunuz. Bir ısırıktan sonra ana yemekler önemini kaybediyor. Zaten kendisi de “Bir aşçının becerisini anlamak istiyorsanız ondan ya sezar salata ya kulüp sandviç isteyin” diyor. Fiyatı 40 lira.

Yazlık bir kokteyl

Escale’de

Kızılcık votkası

Yazlıkkokteyl deyince orada durun! Rengarenk, soğuk... İnsanın sıcaklarda aklını başından alıyor ama lezzetsizse çok can sıkıyor. Pahalı da oluyor. Garantili kokteyl arıyorsanız adres Cevat Yıldırım. Kanyon’daki Escale’de kendisiyle tanışabilirsiniz. Hazırladığı kızılcık votkası tam yazlık. Taze kızılcıklar votka, limon suyu ve şuruplarla buluşuyor. Eylülün ikinci haftasına bitebilir. Fiyatı 35 lira.