Pazar Okul yolunda podcast’lerle öğrenin

Okul yolunda podcast’lerle öğrenin

08.10.2023 - 02:01 | Son Güncellenme:

Podcast’lerin hayatımızda kapladığı alan genişledikçe bu alanla ilgili akademik çalışmalar da çoğalıyor.

Okul yolunda podcast’lerle öğrenin

SEYHAN AKINCI - seyhan.akinci@milliyet.com.tr / Akife Kurt ve Ali Göçer’in “Mobil Öğrenme Aracı Olarak Podcast’in Türkçe Öğretiminde Kullanılabilirliği Üzerine: Kuramsal Bir Çalışma”sı “Eğitimde podcast kullanımını içeren çalışmaların sonuçları; podcast’in formal ve informal öğrenmeyi desteklediğini, çalışma disiplini kazandırdığını, bilişsel ve duyuşsal gelişime katkı sağladığını göstermiştir” tespitine yer veriyor. Diğer yandan Doç Dr. Sevinç Gülseçen, Yrd. Doç. Dr. Fatih Gürsul, Betül Bayrakdar, Sevgi Çilengir ve Sinem Canım’ın hazırladıkları “Yeni Nesil Mobil Öğrenme Aracı: Podcast” adlı çalışma da “Günümüzde Türkiye’nin de içinde bulunduğu birçok ülkedeki eğitim kurumlarında mobil öğrenmede Podcasting ile ilgili araştırmalar ve uygulama denemeleri yapılmaya başlanmıştır” deniyor. Avrupa Parlamentosu’nun kitap sektörü raporunda ise gelişen teknolojiyle birlikte dinleme, izleme ile birlikte en önemli kültürel faaliyet olarak ortaya çıkıyor. İngilizceden dil bilgisine, Türkçeden iklim ile ilgili içeriklere dikkat çekici pek çok podcast’i bu çerçevede derledik.

Haberin Devamı

6 Minute English

BBC Radio tarafından hazırlanan ve her perşembe yeni bölümü dinleyicilerle buluşan bu altı dakikalık podcast serisinde günlük konuşmalar için yararlı bilgiler öğrenebilir ve pratik yapabilirsiniz.

Geri Dönüyoruz

Mahir Ünsal Eriş ve Dr. Töre Sivrioğlu, “Geri Dönüyoruz”da tarihe, kültüre, antropolojiye, arkelojiye ve sanata bakıp, hem geçmişi hem de bugünü konuşuyor.

Antroposen Sohbetler

Evrimsel biyoloji ve kuş bilimi uzmanı Utku Perktaş, İnsan Çağı’nın getirdiği altıncı kitlesel yokoluşu geçmişten geleceğe irdelerken, biyoçeşitlilik perspektifinden yakın gelecek için çıkarımlarda bulunmak için uzmanlarla bir araya geliyor.

Dil Yaresi

Levent Dönmez’in yanlış söylenen kelimelere örneklerle dikkat çekip, doğrusunu örnekleriyle söylediği “Dil Yaresi”nde özne, yüklem kullanımından bir türlü ayırmayı ya da birleştirmeyi başaramadığımız de/da’ya keyifli bir dil bilgisi içeriği dinleyicileri bekliyor.

Haberin Devamı

Tarih 101

Berkay Soner’in hazırladığı “Tarih 101” podcast’i altını çizerek çalışmayı sevmeyen, dinlediğimde daha iyi anlaıyorum diyenler için kısa ve öz tarih anlatısına sahip bir içerik.