Pazar “Ölümsüz bir yorumcu olma derdindeyim”

“Ölümsüz bir yorumcu olma derdindeyim”

12.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

“Arabesk” isimli 12 şarkıdan oluşan bir proje albümle sevenlerinin karşısına çıkan Gülçin Ergül, “Arabesk söylemek benim için yeni bir keşif oldu ve çok keyif aldım. Uzun vadede istediğim, ölümsüz bir yorumcu olabilmek” diyor.

“Ölümsüz bir yorumcu olma derdindeyim”

Hepsi grubunun dağılmasın-dan sonra müzik kariyerine tek başına devam eden Gülçin Ergül, yepyeni bir tarzla karşımızda. Kıvırcık sarı saçlarını kest irip koyulaştıran şarkıcı, şimdi arabesk şarkılar söylüyor. Ergül, Müslüm Gürses’ten İbrahim Tatlıses’e Kibariye’den Esengül’e arabeskin ustalarından dinlediğimiz 12 eseri “Arabesk” adını verdiği albümünde yeniden yorumluyor. İşte kendisine zıt olduğunu düşündüğü arabesk müziği artık çok keyifli gördüğünü söyleyen Ergül’ün anlattıkları...

Haberin Devamı

- Arabesk albüm fikri nasıl ortaya çıktı?

Şirkette kebap yerken şaka olarak arabesk söylemeye başlamıştım. O an çekilen görüntüler sosyal medyada çok beğenildi. Yapımcılarımın da ilgisini çekti. Başta sıcak bakmadım; hiç söylemediğim tarzda albüm yapmak güvenli alanımın çok dışındaydı. Ama benim için yeni bir keşif oldu ve bu keşfi sevdim.

“Gençler arabeski benimle sevecek”

- Şarkı seçimi nasıl oldu?

Projenin her şeyiyle yapımcım Umut Kuzey ilgilendi. Şarkılardan hangisinin yakışacağını anlamak için çalıp söyleyerek karar verdik. Düzenlemeler What Da Funk tarafından yapıldı. Fotoğrafları ve klibimin yönetmenliğini Gökhan Palas üstlendi.

- Albümünüzle ilgili ilk yorumlar neler?

Çok güzel. Normalde arabesk dinleyicisi olmayan bir kitle benim sevenlerim. Ama onlar da dinlemekten keyif aldıklarını söyledi. Yine de yüzde beşlik bir kısım bana sadece R&B, caz tarzını yakıştırdığını söylüyor. Gelişmelere göre ilerleyen dönemlerde neler yapacağımıza karar vereceğiz, kim bilir belki ikinci arabesk albümü yaparız...

Haberin Devamı

- Siz arabesk dinler miydiniz?

Hayatım boyunca dinlemedim. Bir gün evdeyken dışarıdan geçen bir arabada yüksek seste Yıldız Tilbe çaldığını duydum. Şarkıyı araştırınca çok samimi geldi. Arabesk çok delikanlı bir müzik. Zaten bu kebap yiyince şakayla karışık arabesk söylemem de yine aynı dönemlere denk geldi. Hatta önce komik bile buldum, hiç dinlemezdim hatta bana çok zıt gelirdi diye... Şimdi ise şunu söyleyebilirim: Arabesk söylemek de çok keyifli ve duygu dolu. Gençlerin de arabeski benden dinlemeyi seveceklerine inanıyorum.

“Doğru kişiyi bulma zamanım geldi”

- Müzik yolculuğunuzda ne gibi beklentileriniz var?

Uzun vadede istediğim ölümsüz bir yorumcu olabilmek. En çok istediğim şey bu. Arabesk şarkıcısı değilim ama albümüm için çok emek verdim. Zeytinli Rock Festivali kapsamında şarkılarımızı ilk defa canlı söyleyeceğim.

- Peki hırslı biri misiniz?

Hiç değilim, sadece kendimle yarışırım. Rol modelim de yok. Teknik çalışırım, taklit etmektense. Her zaman vokal egzersizleri yaparım. Gelişmeyi, kendi üzerimde çalışarak ilerlemeyi seviyorum.

Haberin Devamı

- Özel hayatınızda nasıl bir dönemdesiniz?

Aşk, çok özel ve kıymetli bir duygu. Kendi adıma artık doğru kişiyi bulma zamanım geldi diye düşünüyorum...

- Kıvırcık sarı saçlarınızla tanımıştık sizi....

Bu değişimin albümümle ilgisi yok. Bir süre önce saçlarımı yeşile boyatmıştım. Sarıya dönemedim çünkü çok dayanıklı bir boyaydı. Koyuyla dönmekten başka şansım kalmadı. Sağlıklı uzaması için de kestirdim.

Tek cümleyle...

- Hangisi daha iyi bir öğretmen kaybettiğiniz maçlar mı, kazandıklarınız mı?

Her zaman kaybedilen maçların daha iyi bir öğretmen olduğuna inanıyorum.

- Ailenin hayatınızdaki yeri?

Benim kadar ailesiyle zaman geçiren bir arkadaşım yok.

- Eğer şarkıcı olmasaydınız, şu an ne iş yapıyor olurdunuz?

Dans üzerine çalışmaya devam ederdim muhtemelen.

- Oyunculuk sizin için nasıl bir konumda peki?

Daha önce deneyimlediğim, kliplerimde yeniden yaşadığım ve tekrar yapmak istediğim bir disiplin.

- En mutlu olduğunuz yer neresi?

Haberin Devamı

Sahnede şarkılarımı seyircilerden dinlediğim anlar en mutlu olduğum yer oluyor.