01.01.2023 - 03:00 | Son Güncellenme:
MALZEMESİ:
2 su bardağı haşlanmış nohut
2 çay kaşığı karbonat
4 diş sarımsak
1 su bardağı tahin
2 limonun suyu
1/4 su bardağı zeytinyağı
2 çay kaşığı kimyon
Tuz
YAPILIŞI: Nohutları 1 gece önceden ıslayalım. Ertesi gün karbonat ekleyerek düdüklü tencerede 1 saat pişirelim. Böylece nohutlar daha da yumuşayacak. Pancarları da 1.5 saat kadar haşlayıp kenara park edelim.
Pişen nohutları, pancarları ve geri kalan malzemenin hepsini rondoya ekleyip çektikten sonra tabaklayalım. Eğer kıvamı koyu olursa içine 2-3 adet buz atabilirsiniz.
Günün manisi
Yemekte renk önemli bir husus
Lezzeti de etmeli kalbinize nüfuz
Şimdiden afiyet olsun
Bu seferki tarif iz pancarlı humus