Pazar Saç ekiminde Türkiye’nin lider rolü

Saç ekiminde Türkiye’nin lider rolü

28.01.2024 - 02:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin sağlık turizminde dünyanın ilk 5 destinasyonu arasında olması hedefleniyor. Bu hedefe ulaşmamız da çok uzak değil. Özellikle estetik operasyonların payı yadsınamaz derecede. Saç ekiminin de bu operasyonlar arasında sayılması bu sektörün de önemini artırıyor.

Saç ekiminde Türkiye’nin lider rolü

Didem Seymen - Ülkemizin hem konumu dolayısıyla turizm açısından değerli bir yer olması hem de operasyon maliyetlerinin diğer ülkelere kıyasla daha karşılanabilir olması Türkiye’yi daha cazip bir yer olarak kılıyor. Tabii nedenler bunlarla sınırlı değil. Biz de detayları öğrenmek için Smile Hair Clinic’den saç ekimi uzmanı Dr. Gökay Bilgin’e sorularımızı yönelttik... 

Haberin Devamı

- Sizce Türkiye’nin saç ekimi alanında bu kadar popüler hale gelmesinin en büyük sebebi ne?

Uygun fiyatlar ve kaliteli hizmet. Türkiye'deki saç ekimi klinikleri, düşük maliyet ve rekabetçi pazar koşulları nedeniyle genellikle daha uygun fiyatlar sunabiliyor. Bu durum, birçok hastanın bütçesine uygun seçenekler bulmasına imkan sağlıyor. Uygun fiyatlar sadece bir kriter değil; ülkemizde kaliteli hizmet anlayışı da ön planda.

Türkiye'deki saç ekimi klinikleri, uluslararası standartlara uygun olarak faaliyet göstermekte ve deneyimli uzmanlarla çalışmaktadır. Bu, hastaların güvenilir ve profesyonel bir ortamda tedavi almasını sağlar. Tabii ki merdiven altı klinikler de var fakat burada hastaların doğru araştırma yapmaları önem taşıyor.

Haberin Devamı

Teknolojik altyapı önemli bir kriter

- Bu sektörde teknolojik altyapının da güçlü olması gerekiyor. Sizce Türkiye ne durumda?

Ülkemizin saç ekimi sektöründe başarılı olmasının nedenlerinden biri de teknolojik altyapısı tabii ki. Ülkemizde modern teknoloji kullanılarak en son saç ekimi teknikleri uygulanıyor. FUE (foliküler ünite ekstraksiyonu), DHI (doğrudan saç ekimi) ve benzeri gelişmiş teknikler gibi... Ayrıca operasyon dışındaki saç tedavilerinde de teknolojik altyapı oldukça ilerledi. Bu da sadece ameliyat için değil diğer yöntemler için de yabancıların ülkemizi tercih etmesini sağlıyor.

Hastanın tüm soruları tek tek yanıtlanmalı

- Türkiye’de hastalara operasyon dahilinde ne gibi hizmetler sunuluyor?

Çoğu saç ekim kliniğinde özellikle yabancı hastalara veya şehir dışından gelen hastalara konaklama ve transfer hizmeti de sağlanır. Hasta otel veya araç bulmak için de ek çaba harcamaz, tüm süreç boyunca ulaşımı sağlanır. Ayrıca farklı ülkelerden gelen hastalar için iletişim konusunda sorun yaşamamak ve hastanın rahat etmesini sağlamak için gerekirse tercümanlar yardımıyla çeviri hizmeti sunulur. En önemlisi ise operasyon sonrası destektir. Hastanın soruları her daim yanıtlanarak yalnız olmadığı hissettirilmeli ve saç büyüme evresinde çeşitli zamanlarda hastanın gelişimi kontrol edilmeli. Burada da Türkiye’deki kliniklerin hasta deneyimi departmanları devreye giriyor. Ülkemizde de bu hizmeti veren klinikler var.

Haberin Devamı

- Saç ekim doktoru seçerken nelere dikkat edilmeli? Sektörün başarısında Türkiye’deki cerrahların payı ne?

Saç ekim cerrahları genelde plastik cerrahi, dermatoloji veya ilgili bir uzmanlık alanında eğitim almış kişilerden oluşurlar. Doktorlar, uluslararası alanda, çalıştıkları ülkede veya bölgede geçerli olan tıbbi sertifikalara ve lisanslara sahip olmalı. Hastalar seçtikleri kliniklerde işlemlerin doktorlar tarafından ya da doktor gözetiminde yapıldığından emin olmalıdırlar. Türkiye tıbbın her alanında olduğu gibi saç ekiminde de değerli uzmanlara ve cerrahlara sahip. Sektörün büyümesinde ve gelişmesinde de katkıları büyük.

Türkiye’nin turistik bir cazibesi de var

- Saç ekimi sektörünün turizme katkısı sizce ne?

Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginlikleri, doğal güzellikleri, yemek kültürü ve misafirperverliği, saç ekimi hastalarına dinlenmeleri ve keyifli bir tatil geçirmeleri için birçok olanak sunuyor. Bu sebeple ameliyat öncesinde veya sonrasında hastalar, Türkiye'nin turistik cazibesinden de faydalanabiliyorlar. Ülkemizin saç ekimi dışında estetik ve diğer tüm tıp alanlarındaki başarısı turizme büyük fayda sağlıyor.

Haberin Devamı

Saç ekiminde Türkiye’nin lider rolü

“Saç ekimi konusunda güvenli klinik ve cerrahı araştırsınlar”

- Araştırmalarını çok iyi ve detaylı yapmalarını öneririm. Saç ekimi konusunda deneyimi olan güvenilir klinikleri ve cerrahları araştırılmalı. Hatta birden fazla saç ekimi uzmanı ile görüşme yapıp operasyonun başından sonuna akıllarına takılan her soruyu sormalılar.

- Unutulmaması gereken bir diğer nokta da; gerçekçi beklentiler ile operasyona girilmeli. Sonuca ulaşmak çok sabır isteyen bir şey. Her hastanın saç büyüme evresi, gelişimi ve sonucu farklıdır.

- Burada operasyonun başarısı kadar hastanın ameliyat sonrasında bakıma da önem vermesi, yönlendirmelere uyması gerekir.