Pazar Saç simülasyonunda renk değişmemeli

Saç simülasyonunda renk değişmemeli

24.09.2023 - 02:00 | Son Güncellenme:

Saç simülasyonunda altın iğne sistemi kullanılıyor. Burada dikkat edilmesi gereken nokta bitkisel, dermatolojik olarak test edilmiş boyaların kullanılması ve yeşillenme olmaması.

Saç simülasyonunda renk değişmemeli

Didem Seymen - Saç gibi ama saç değil. Saç gibi duran saç simülasyonu hakkında tüm merak edilenleri HFS Center’dan Saç Simülasyonu Uzmanı Serkan Bozkurt anlattı…

Haberin Devamı

Saç simülasyonu nedir? 

Saç bölgesinin özel geliştirilmiş cihaz ve boyalar ile saç derisine minik saç efektleri verilerek boyanması işlemidir. Saç simülasyonu işlemi yapılacak bölgenin büyüklüğüne bağlı 3 ila 5 saat gibi bir sürede biter. Saç simülasyonu doğru eller tarafından yapıldığı takdirde başarılı sonuçlar verir. Saç simülasyonunda kullanılan iğne başta olmak üzere havluya kadar tüm ürünler kişiye özel ve tek kullanımlık ürünler olmalıdır.  

Bitkisel boya kullanılmalı 

Saç simülasyonu yaparken hangi malzeme ve ekipmanlar kullanılır? 

Saç simülasyonu işlemi uygulanırken özel bir saç simülasyon cihazı kullanılır. Sisteme bağlı kullanılan altın iğne ile sonuçlar elde edilir. Saç simülasyon işleminde kişinin mevcut saç rengine en uygun tonajda saç simülasyon boyaları kullanılır. Kullanılan bu ürünler sağlık bakanlığı bildirimli, dermatolojik olarak test edilmiş, ağır metal testleri yapılmış ürünlerdir. Bu anlamda saç simülasyon boyaları seçilirken çok dikkat edilmelidir. Çünkü merdiven altı birçok yerde tek renk çalışılmaktadır. Siyah ve muadilleri olan bu renk, dövme boyası olup ağır metal içerir. Mevcut saç sağlığınız için bu detaylara dikkat etmenizi öneririm. 

Haberin Devamı

Saç simulasyonu boyalarının özellikleri nelerdir? 

Bitkisel içerikli ürünlerdir. Burada en önemli faktör, yaptırmak istediğiniz yerin size bu boyaların dermatolojik testlerini gösterebilmesidir. En büyük özellikleri ise zamanla solarak vücuttan atılmasıdır.  

Cilt hastalığı varsa yapılmaz 

Kimler saç simülasyonu yaptırabilir? 

Özellikle saçları seyrek olan, saç ektirip istediği sonuçları elde edemeyen, kafasında hiç saç olmayan kişiler için saç simülasyonu uygulanabilir. Hiç saçı olmayan kişilerde, ‘bir numara saç tıraşı’ olmuş gibi bir çalışma yapılır. Özellikle kafanın üst kısmında hiç saç yoksa ama yan kısımlarda saç çıkıyorsa da uygulanabilir.   

Saç simülasyonu kimlere yapılmaz?  

Saç simülasyonunun kanser hastalarına, cilt ya da deri hastalıkları olanlara, saç renginde aşırı oynamaya giden kişilere ve hamilelere yapılması uygun değildir.  

Haberin Devamı

Saç simülasyonunun kullanım ömrü var mı? 

Doğal saçlarınızın bile bir ömrü var iken, “Saç simülasyonunun bir kullanım ömrü yoktur” demek gerçekle bağdaşmaz. Elbette bir ömrü var ve belirli sürelerde yenileme ve rötuş işlemi yapılmalıdır. Ancak “Saç simülasyonu en fazla ne kadar dayanır?” sorusuna cevap vermek mümkün değildir. Bazı bünyelerde 3-5 sene hiçbir ekstra işlem hatta rötuş bile yapmadan kullanılabildiği gibi, bazı kişilerin her sene düzenli rötuş yaptırması gerekebilir. Klor, güneş ışığı, kullanılan kozmetik malzemeler gibi birçok unsur bu işlemin kullanım ömrüne etki eder. 

Yeşillenme olmamalı  

Saç simülasyonunun rengi neden değişir? 

‘Silinmeme Garantili Saç Simülasyonu’  adı altında bu işlemi uyguladığını iddia eden kişiler; maalesef insan sağlığına zararlı olan, bir müddet sonra renk değiştiren ve vücuttan zaman içinde atılamayan boyaları kullanmaktadır. Boya ne olursa olsun, bir müddet sonra; güneş, tuz, nem ve benzeri sebeplerden dolayı renk değişimine uğrayacaktır. Bu kaçınılmaz bir sondur. Fakat boya renk özelliğini kaybetmeden vücuttan atılır ise, yemyeşil ya da masmavi bir kafaya sahip olmadan saç simülasyonu işlemini yeniletebilirsiniz. Bu işi ülkemizde uygulayan biri olarak diyorum ki; saç simülasyonu için ömür boyu silinmeme garantisi aldıysanız, kafa derinizin farklı renklere bürüneceğini unutmayın. Eğer periyodik olarak bakım ve yenileme yaptırmak size herhangi bir sebepten dolayı zor gelecekse, asla bu metoda başvurmayın. 

Haberin Devamı

Saç simülasyonu ile dövme arasındaki fark nedir?

Saç dövmesi, dövme boyaları ve cihazları ile yapılan bir işlemdir. İşlem dışarıdan bir müdahale edilmediği takdirde ömür boyu silinmez. Zamanla mavileşme ve yeşillenme söz konusudur. Dövme boyaları ağır metal içerir. Saç simülasyon ise kendine özgü bir sisteme sahip geçici bir sistemdir. Cilt yapınıza bağlı 3 ila 5 yıl gibi bir kullanım süresi sağlar. Mevcut saç rengi, saç dökülmesi gibi faktörleri göz önünde bulundurduğumuzda saç simülasyon sistemi avantaj sağlar. Saç simülasyon boyaları doğal pigment içeren ürünlerdir. Zamanla vücuttan solarak atılır ve izi dahi kalmaz. Mavi, yeşil renk değişikliğine sebep vermez.

Yazarlar