Pazar Sahne arkasının sırrı

Sahne arkasının sırrı

24.12.2023 - 02:00 | Son Güncellenme:

Taylor Swift elinde gitarıyla kendi şarkılarını söyleyen bir country müzisyeni olarak ortaya çıktığında pek az kişi onun TIME dergisi tarafından Yılın Kişisi seçilecek kadar tepeye tırmanacağını tahmin ederdi.

Sahne arkasının sırrı

Oysa bugünlerde 1.1 milyar dolarlık net serveti ile 30’larının ortasına gelmeden milyarderler kulübünde yer almasının yanı sıra üniversitelerde de ders konusu. Swift aynı zamanda Spotify’da aylık 100 milyon dinleyicisi olan ilk kadın şarkıcı olmayı da başardı. Forbes’un Dünyanın En Güçlü Kadınları listesinde 5. sırada gösterilen Swift, Eras turnesi ile de hem kazanıyor hem de kazandırıyor.

Haberin Devamı

Üç aylık dans eğitimi

Eras turnesi kapsamında her gösterisinde dokuz albümünden 40’tan fazla şarkı söyleyen ve 16 kostüm değiştiren Swift, eşi benzeri az görülen bir performans gösteriyor. Peki, Swift üç saatten fazla süren şovlarda nasıl ayakta kalıyor? İşte “Hasta, yaralı, kalbim kırık, rahatsız veya stresli olsam da o sahneye çıkacağımı biliyorum. Bir kişi şovuma bilet aldıysa, zorunlu sebep olmadığı sürece şovumu sergileyeceğim” diyen Swift, turdan altı ay önce antrenmanlara başladığını söylüyor: “Her gün koşu bandında koşup tüm set listesini yüksek sesle söyledim. Hızlı şarkılar için hızlı, yavaş şarkılar içinse yavaş koşu veya hızlı yürüyüş yaptım. Sonra üç ay dans eğitimi aldım. Çok fazla prova yapılmasını istedim.’’ Bunun yanı sıra Swift’in bu özel turda adeta gerçeküstü bir performans göstermesine katkı sunmuş.