Pazar Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

01.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

Günbatımı romantizmi - Yavuz Özden

Haberin Devamı

Gökyüzünün değişmeyen seremonisi, güneşin batışı. Güneşimiz bir tane ama her yerde farklı manzaralara sahne oluyor. Bu açıdan bakınca İstanbul oldukça şanslı, çünkü kentte güneş her akşamüstü büyüleyici bir güzellikte batıyor. Karaköy’de çekilen bu fotoğraf söylemek istediğimizi çok iyi ifade ediyor; kuşların siluetinin yansıdığı romantik bir günbatımı.

Şimdiki zamanın hikayesi

Dünyanın renkleri kupa 2018’de - Cengiz Malgır

Bu yıl Rusya’nın ev sahipliği yaptığı 2018 Dünya Kupası tüm hızıyla devam ediyor. Oynanan maçlar sahadaki futbolculara heyecanlı dakikalar yaşatırken tribünleri hınca hınç dolduran taraftarlar da futbolcuların her hamlesinde heyecanlı anlar yaşıyor. Cengiz Malgır’ın çektiği bu fotoğraf, renkliliğiyle göz kamaştıran Dünya Kupası’nın tribündeki heyecanlı anlarını yansıtıyor.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

Antalya’da şimşekli geceler - Rıdvan Menekşe

Adeta hüngür hüngür ağladı gökyüzü, bu hafta boyunca. Yurdun büyük bir bölümünde kuvvetli olan yağışlar en sıcak bölgelerimizden Akdeniz’de de etkisini gösterdi. Özellikle Antalya’nın ilçelerine yağan yağmur şehir merkezinde hissedilmese de kenti şimşekler sardı. Birbiri ardına çakan şimşekler gökyüzünde görsel bir şölene dönüştü.

Şimdiki zamanın hikayesi

Boğaz’ın gözcüsü - Ozan Güzelce

İstanbul’un zaman tüneli Rumeli Hisarı, günümüzde birçok festivale ev sahipliği yapıyor. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından olan bu yapı hem tarihiyle hem de kültürel ve sanatsal özelliğiyle şehrin vazgeçilmez simgelerinden biri olma özelliği taşıyor. Fatih Sultan Mehmet tarafından fetih öncesinde, 1452 yılında, Boğaz’a hakim olabilmek amacıyla inşa ettirilen hisar geçmişten günümüze bir köprü görevi görüyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Bereketli pazarlar - Ayla Dündar

Sayfamızın müdavim fotoğrafçılarından Ayla Dündar bu hafta rotasını İnka uygarlığının Güney Amerika’ya mirası Peru’ya çevirmiş. “Kutsal Vadi” içinde yer alan Pisac’ta almış soluğu. Kasaba, İnka kalıntılarıyla ünlü olsa da açık hava pazarı en gözde mekanı. Binbir rengin adresi olan bu pazarda İnkalar halen kök boyası kullanıyor ve bitkilerden elde ettikleri doğal boyalarla yünlerini boyuyorlar. Fotoğraftaki küçük kızlar da birbirinden parlak renkli kök boyaları satıyor.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

OKUR- ÇEKER

Tiyatro sahnesi gibi - Yeşim Özalpat

Fransa’nın kuzeydoğusundaki Alsace bölgesinde yer alan küçük bir kasaba Colmar, sanki tiyatro sahnesinden fırlamış gibi. Burayı bir kez gören adeta hayran kalıyor. Kimilerine göre bu kasaba Fransa’nın gizli cenneti kimilerine göre leyleklerin müdavimi olduğu huzur mekanı. İnsanı yılın her mevsimi farklı güzelliklerle karşılayan Colmar, “Görülmesi gereken yerler listesine” eklenmeli.

Şimdiki zamanın hikayesi

“Okur Çeker” için çektiğiniz fotoğrafları nerede ve ne zaman çekildi bilgisi ile birlikte bekliyoruz. bunyaminaygun@gmail.com

Nereden nereye

Günümüzde emekliye her bayram, maaşına ek bin lira prim verilirken bundan 20 yıl önce emekli maaşları ödenemiyordu. Milliyet Arşivi’nden aldığımız 1997 yılında çekilmiş bu fotoğrafta emekli maaşlarını alamadıkları için isyan eden vatandaşları görüyoruz. Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde toplanan emekliler, üstlerine kefen giyerek hakları olan maaşlarını alabilmek için eylem yapıyor.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi