Pazar Üç boyutlu yemek tarifleri

Üç boyutlu yemek tarifleri

05.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de aşçılık ve yemek eğitimi deyince akla ilk gelen yerlerden biri olan Istanbul Culinary Institute kuruluşunun yedinci yılını ilginç bir kitapla kutluyor: “Pop-Up Cookery Book”. Kitabı benzerlerinden ayıran en önemli özelliği bir pop-up yemek kitabı olması.

Üç boyutlu yemek tarifleri

Yani kitaptaki sayfalar hareketli olması... Bu hareketli sayfalarda; Chefschool Profesyonel Aşçılık Sertifika Programları’nda öğretilen temel reçeteler, yemek meraklılarının ilgisini çekecek bilgiler ve Enstitü Restaurant’ın sevilen yemeklerinin tarifleri sunuluyor.

Türkçe ve İngilizce olarak hazırlandı
Kitabın sol cebindeki temel tarifler bölümünde soslar, et ve balık suları, yağlar gibi temel tarifler yer alıyor.
Sağ cepteki mevsimsel tarifler bölümünde ise her mevsim için beşer yemek içeren bir seçki var. Kitabın ortası ise yemeklerin adeta vücut bulduğu bölüm. Eğitimler sırasında çekilmiş fotoğraflarla ve Enstitü Restaurant’da kullanılan malzemelerin temin edildiği Saros’taki bahçenin fotoğraflarıyla desteklenen bölümde görseller üç boyutlu olarak sunuluyor.
Istanbul Culinary Institute’un kurucusu Hande Bozdoğan’ın hazırladığı kitap Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanmış, kitapçılarda ve Enstitü Restaurant’da satışta.
Bu arada yakında Istanbul Culinary Institute eğitimlerinin tamamı Kadir Has Üniversitesi’nde verilecek. Tepebaşı’ndaki mekan ise Enstitü Restaurant olarak kalacak.