Pazar Yazın enerjik yüzü

Yazın enerjik yüzü

21.08.2022 - 02:55 | Son Güncellenme:

Bu yazın yükselen trendi ‘double eyeliner’la birlikte podyumlarda ve sokak modasında öne çıkan makyaj uygulamalarıyla ilgili ipuçlarını Sephora Türkiye Makyaj Eğitmeni Oğuz Günüç paylaştı.

Yazın enerjik yüzü

Çift renkli eyeliner

Haberin Devamı

Hem tek renk hem de iki farklı renkte eyeliner ile kullanılabilen ‘double eyeliner’ (Çift renkli eyeliner) stilinin en göze çarpan özelliği nude tonlarındaki dudak makyajıyla tamamlanması. İddialı bir görünüm için göz kapaklarına uygulanan bazın ardından farınızı yine aynı bölgeye uygulayabilirsiniz. Bu işlemin ardından far renginizle bütünleşen iki farklı eyeliner tonundan birini kirpik hattınıza, diğerini ise göz kapağınızın katlanma bölgesinin biraz üzerine sürebilirsiniz. Bu tarzın kilit noktası ise iki farklı bölgeye kullanılan eyelinerın kuyruklarını birleştirmek. Uygulamadaki diğer ayrıntı elbette renk seçimi olacaktır. Örneğin, elektrik mavisi bir eyeliner ile turuncu tonlarındaki bir far kombinasyonu, her zaman çarpıcı bir renk harmonisi olarak dikkatleri üzerinize çekecektir.

Haberin Devamı

Yazın enerjik yüzü

Yaz ışıltısı yüzünüzde

Cildin yüksek kısımlarında kullanılmasını önerdiğim glow yapıda ürünlerle sıcak ve doğal ışıltılara kavuşabilirsiniz. Glow makyaj tarzında yükselişe geçen aydınlık ve sedefli göz pınarları, bakışlarınıza canlılık katmanızı sağlar. Bu uygulamayı dilerseniz ışıltılı farlarla dilerseniz yoğun pigmente sahip farlarla ya da aydınlatıcılarla yapabilirsiniz. Göz pınarındaki ışıltıyı net bir şekilde vurgulamak için ise kullanacağınız ürünleri su veya sabitleyici sprey ile ıslatarak uygulamalısınız.

Yokmuş gibi

Az çoktur felsefesi bütünleşen “yokmuş gibi” makyaj akımı sayesinde kalın dokuya sahip ve özellikle yaz günlerinde ciltte ağırlık yapan fondötenlerle vedalaşma vakti geldi. İnce dokulu ve ikinci bir ten hissi uyandırarak cildin daha canlı ve taze görünmesini destekleyen renkli nemlendiricilerle makyajınıza doğal bir görünüm katabilirsiniz. Yoğun allık kullanımı ise bu makyaj tarzının olmazsa olmazı olarak dikkat çekiyor. Özellikle zengin pigmentlerle geliştirilen ve ciltte kolaylıkla dağılan krem allıkları, elmacık kemiklerinize uygulayın.

Kırmızı adam

Bu yaz, kırmızının her tonu makyaj çantalarının vazgeçilmezi. Kusursuz bir kırmızı ruj uygulamasının sırrı ise dudak hattını ten rengi bir kalemle çerçevelemek olacaktır. Nar çiçeği, mercan tonları ve sıcak kırmızılar sezonun favori renkleri arasında yer alırken, göz makyajınızda kullanacağınız siyah renkli bir maskara görünümünüzü tamamlamak için yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

Renk patlaması

Renkli makyaj deyince aklımıza ilk gözler ve bakışları ön plana çıkaran rengarenk farlar. Yaz mevsiminin sınır tanımayan, enerjisi yüksek canlı renklerini göz makyajınızda buluşturmanız için de birçok seçeneğiniz var. Bu yaz ön plana çıkan renkler arasında turuncu, yeşil ve mavi renkler göz makyajlarının vazgeçilmezi oluyor. Renkli eyelinerlar ve maskaralar makyaj stillerine yeni bir boyut kazandırırken, bu tarzın en gözde destekçisi ise gözlerde minimum iki renk kullanmak. Bu renkleri makyaj tarzımıza yansıtırken renk geçişlerini de kontrast tonlarla vurgulamamız dikkat etmemiz gereken noktalar olarak karşımıza çıkıyor.