Pazar Yeni annelere otel konforu

Yeni annelere otel konforu

05.06.2022 - 03:00 | Son Güncellenme:

.

Yeni annelere otel konforu

Ceyda Ulukaya ceyda.ulukaya@milliyet.com.tr -  Postpartum depresyon olarak da anılan doğum sonrası depresyon, kadınların çoğunlukla yetersizlik hisleriyle boğuşarak geçirdiği zorlu bir dönem. Henüz annelikle tanışan kadınların özellikle yeterli desteği görmemesi durumunda, bebeği emzirme ya da uyutma gibi en temel bakım pratikleri karşısında çaresizlik içinde kıvranması, uzun vadede ruhsal sağlık tablosunun ağırlaşmasına neden olabiliyor. Bu yüzden de annelik tecrübesinin başında emzirme, uyku koçu gibi danışmanların desteğine gitgide daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Ancak bunun bir adım ötesi de var: New York’ta beş yıldızlı bir otelin üst katında açılan Boram Postnatal Retreat, yeni annelere hastaneden eve geçiş sürecinde ihtiyacı olan tüm desteği sunma iddiasıyla hizmet veriyor.

Haberin Devamı

New York Times’ın haberine göre, gecelik fiyatı yaklaşık 1400 dolar olan merkezde, doktorun sorumluluğundaki tıbbi ihtiyaçların yanı sıra 7/24 fiziksel ve zihinsel bakım hizmetleri sunuluyor. Hemşirelik asistanları ve doğum sonrası koçlarından oluşan personel, anneye masajlar, emzirme yardımı, ayak banyosu gibi hizmetler sunarken bebeğin beslenmesi, banyo ve uyku konularında yardımcı oluyor. Eğer annenin başka küçük çocuğu varsa gidebileceği bir kreş de bulunan, isteğe bağlı olarak eşin de kalabileceği merkezdeki odalar, hastane sınıfı bir beşik, çevre dostu bebek bezleri, mermer küvet, Duxiana yatak, anneye özel beslenme menüsü gibi konforlu konaklama standartlarına sahip. Çoğu misafirin üç ila yedi gece kalmayı tercih ettiği merkezde, isteğe bağlı olarak fizyoterapist ve ruh sağlığı profesyonellerinden de destek alınabiliyor.

Haberin Devamı

Boram Postnatal Retreat’in kurucu ortağı Boram Nam, türünün ilk örneği olan merkezin arkasındaki fikri ise şöyle anlatıyor: “Güney Kore’de arkadaşlarım dinlenmek, iyileşmek ve Amerikalı meslektaşlarından önemli ölçüde daha sağlıklı bir durumda işe geri dönmek için doğum sonrası otellere giderler. ABD’de ise anneler genellikle doğumdan 24 saat sonra hastaneden çıkarılıyor ve her şeyi hızla anlamaları gerekiyor. Kapsamlı araştırmalar, doğum sonrası bakım hizmetlerinin, hem kadın hem çocuk sağlığı için önemli olduğunu gösteriyor. Bunu akılda tutarak, bu merkezi açmaya karar verdik.”