Pazı yemeği tarifi

Pazı yemeği tarifi son zamanlarda internet ortamında en çok aranan yemek tariflerinden biri haline geldi. Ülkemizde hemen hemen her bölgede yetiştirilen ancak çoğunlukla Karadeniz bölgesinde yetiştirilen pazının sağlık açısından da birçok faydası bulunuyor. Pazı yemeği tarifini merak ediyorsanız ve henüz denemediyseniz sizler için araştırıp bir araya getirmiş olduğumuz pazı yemeği tarifine göz atabilirsiniz.

05.11.2018 Pazartesi Güncelleme : 05.11.2018-15:37 Pazartesi

Pazı yemeği tarifi ile akşam yemeklerinizi lezzetlendirebilir, sağlıklı bir hale getirebilirsiniz. Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, “Besin değeri olarak da ıspanağa benzeyen pazı betakaroten ( A vitamini), C vitamini, K vitamini ve Folik Asit bakımından zengindir. Bunların dışında pazının içeriğinde E vitamini, demir, magnezyum ve kalsiyum minerallerini de bulunmaktadır.

Pazı sindirimi kolay olan besin değeri bakımından ıspanağa benzeyen salatası, kavurması ve farklı yemekleri yapılan bir çok sebze gibi sağlığımız için önemli faydaları bulunur” dedi.
Aynı zamanda Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, pazının faydalarını şu şekilde sıralıyor:
Pazı birçok yeşil sebze gibi antioksidan özelliği olan bir sebzedir. Pazının içerisinde yer alan antioksidan miktarı bu sebzenin anti kanserojen olduğunu ortaya çıkarmıştır. Yani kansere karşı koruyucudur. Özellikle kolon kanserini önlemeye yardım eder. Kanserden korunmak için bu şifalı sebzeyi tüketebilirsiniz.

Basur rahatsızlığına karşı çözüm arıyorsanız mutlaka pazıyı deneyip kullanabilirsiniz. Pazı haşlanarak lapası hazırlanarak basur memelerinin üzerine konursa hemoroid yani basur için fayda sağlar. Aynı zamanda vücuttaki deri hastalıklarına ve şişliğe de iyi gelir.

Pazı yemeği tarifi 

Pazı yemeği tarifi düdüklüde pişirildiğinde 10 dk'da hazırlanan pratik ve lezzetli bir yemek tarifidir. hem sağlıklı beslenmek hem de pratik bir yemek arayışındaysanız pazı yemeği tarifi tam size göre. 

Malzemeler 
1 kg pazı 
3 adet domates
2 adet orta boy soğan 
1 diş sarımsak
1 çay bardağı bulgur 
Yarım çay bardağı zeytinyağı, tuz 

 Nasıl yapılır?

Soğanı küp küp doğrayın. Zeytinyağı koydunğunuz düdüklü tencerenin içerisine ilk olarak soğanları sonrasında ise domates rendesini ekleyin iyice harmanladıktan sonra üzerine diğer malzemeleri ekleyin. Üzerine çay bardağı su ekleyerek düdüklüde tam  dk pişirin.

Damak zevkinize göre yoğurtla servis edebilirsiniz.