Püf Noktası 1 Adet Yeşil Zeytin Kaç Kalori? Yeşil Zeytinin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

1 Adet Yeşil Zeytin Kaç Kalori? Yeşil Zeytinin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

27.10.2021 - 03:46 | Son Güncellenme:

Yeşil zeytin son 10 yılda ülkemizde sıkça tüketilen besinlerden biridir. Özellikle kahvaltıları lezzetiyle süsleyen yeşil zeytin birçok insan tarafından severek yenmektedir. Bunun yanı sıra yeşil zeytinin kaç kalori içerdiği ve besin değerleri de oldukça merak edilen konulardan biridir. 1 adet yeşil zeytin kaç kalori? Yeşil zeytinin protein, vitamin ve besin değerleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

1 Adet Yeşil Zeytin Kaç Kalori Yeşil Zeytinin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Yeşil zeytin, kahvaltılarda ve özellikle salatanın içerisinde çokça tüketilmekte olan sağlıklı bir besindir. Özellikle kış aylarında daha çok tercih edilen yeşil zeytin, siyah zeytin gibi birçok hastalığa şifa kaynağıdır.

1 Adet Yeşil Zeytin Kaç Kalori?

Yeşil zeytinde yüksek miktarda yağ bulunmaktadır. Bu sebeple diyet yapan kişiler 1 tatlı kaşığı yağ yerine 8 adet yeşil zeytin kullanabilirler. Ayrıca yeşil zeytinde tuz oranı da oldukça fazladır. Dolayısıyla hekim tarafından tuz kısıtlaması bulunan kişilerin tuzsuz zeytin tercih etmeleri önemlidir.

Yeşil zeytin içerisinde lif, yağ ve folik asit açısından zengin bir besindir. Bununla birlikte 1 adet yeşil zeytin yaklaşık olarak 15 grama tekabül eder ki bu kalori olarak 21.5 kaloriye denk gelmektedir.

Ayrıca 100 gram yeşil zeytin tüketimi de vücuda yaklaşık 144 kalori alınmış olur. Orta boy porsiyonda 20 gram yeşil zeytin bulunur ve bu da 29 kaloriye eşittir.

Yeşil Zeytinin Protein, Vitamin ve Besin Değerleri Nelerdir?

100 gramlık yeşil zeytinin besin değerleri şu şekildedir:
- 2 gram karbonhidrat,
- 1 gram protein,
- 14 gram yağ içermektedir.

Yazarlar