Püf Noktası 1 Tabak Ispanak Yemeği Kaç Kalori? Ispanak Yemeğinin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

1 Tabak Ispanak Yemeği Kaç Kalori? Ispanak Yemeğinin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

27.10.2021 - 03:48 | Son Güncellenme:

Sağlıklı yaşamın vazgeçilmez temel kuralı sağlıklı gıda ile doğru bir biçimde beslenmektir. Spor ve temiz hava gibi dengeli ve sağlıklı beslenmek de doğru bir yaşam için zorunluluktur. Besin değerini içeren yemekler yemek, vücudun ihtiyacı olan günlük kalorinin üstünde kalori almamaya dikkat etmek gerekir. Bilhassa vitamin ve kalsiyum bakımından zengin yeşil yapraklı besinleri tüketmek gerekir. İşte en fazla vitamin içeren bir sebze olan ıspanak ve ıspanak yemeğinin besin değeri nedir, vitaminleri nelerdir ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

1 Tabak Ispanak Yemeği Kaç Kalori Ispanak Yemeğinin Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

Lezzetli olduğu kadar kalsiyum, protein içeren vitamin bakımından zengin, besleyici ve sağlıklı bir yemek de şüphesiz ıspanak yemeğidir.

1 Tabak Ispanak Yemeği Kaç Kalori?

Ispanak, vücudun günlük ihtiyacı olan vitaminleri hemen hemen tamamını karşılayabilen bir sebzedir. Ispanak yemeği çok farklı şekillerde hazırlanabilmektedir. Bu sebeple de bir porsiyon ıspanak yemeğindeki kalori oranı da değişiklik göstermektedir.

Kıyma ile hazırlanmış bir porsiyon ıspanak yemeğinin ortalama kalorisi 125 kalori civarında iken, sadece bir miktar yağ ile hazırlanan ıspanak yemeğindeki kalori oranı ise 25 gibi çok düşük oranlara inmektedir.

Ispanak Yemeğinin Protein, Vitamin ve Besin Değerleri

Ispanak, lif ve mineraller bakımından da son derece zengin olan bir besindir. 200 gr. olan bir porsiyon ıspanak 0,83 gr. karbonhidrat içerirken, 3,79 gr protein içermektedir. Ispanak, minerallerin yanı sıra vitamin yönünden ise çok zengindir. Ana vitaminler olan C, D, E ve A vitaminleri ıspanak yemeğinde bol miktarda bulunur.

Yazarlar