Sağlık 10 soruda pastil hakkında tüm merak edilenler

10 soruda pastil hakkında tüm merak edilenler

20.04.2021 - 10:45 | Son Güncellenme:

Son günlerde merak edilen "Pastil kullanımı virüsü yok eder mi?", "Doğru pastil seçimi nasıl yapılır?" gibi soruların yanıtlarını sizler için derledik. İşte pastil kullanımı ve doğru pastil seçimi ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

10 soruda pastil hakkında tüm merak edilenler

1- Bir pastil koronavirüsü yok edebilir mi?  

Haberin Devamı

Evet, edebilir!  Yapılan çalışmalar gösteriyor ki pastiller çok daha etkili olduğunu kanıtladı. Nar kabuğu özütü içeren pastiller ile yapılan çalışmada, 3 günlük düzenli kullanımı sonucu covid hastalarında yüzde 91 oranında virüsleri azaltmış. Türkiye’de de yakın zamanda bir laboratuvar deneyi yapıldı, hatta haberlere çıktı, pastilin virüsü yok ettiği ispatlandı. 

2- Bir pastil gerçekten salgından korunmada yöntem olabilir mi?  

Salgından korunmada tek yöntem diye bir şey olmadığı gibi önemli olan doğru yöntemlerin hepsinin bir arada kullanılabilmesidir. Virüse karşı etkisi kanıtlanmış pastiller, salgından korunmada etkin bir silahtır 

3- Covid sırasında pastil kullanmak işe yarar mı? 

Hindistan’da düzenlenen yeni bir klinik çalışma var. Hastanede yatan ve ev karantinasında olan Covid pozitif hastalarda kullanılan pastilin öksürüğü %50 oranında azalttığı görülmüş. Kan değerlerinde de iyileşme saptanmış. Bu bile çok iyi, hastalığı daha hafif atlatmayı sağlıyor. 

Haberin Devamı

4- Neden pastil de, ilaç değil? 

Virüsler ve bakterilerin vücuda giriş kapısı, ağız ve burun…. Boğazdaki virüsü hapsedip, akciğere inmesini önleyecek bir formül olarak pastil kullanılabilir.

5- Pastil ağızda eridikten sonra neden 30-60 dakika yemek yenmemeli? 

Örneğin bir yaranın üzerine krem sürdükten sonra yıkanmıyorsa, burada da aynı mantık geçerli. Bu pastillerin etkisini ağız ve boğazda gösteriyor.. O etkinin uzun süre tesir etmesi için, su yada yiyecek yenmemesi lazım. Bu sayede pastil ağızda işini daha doğru yapabiliyor.  

6-  Pastiller neden şekersiz olmalı? 

Şekerler, ağız içerisinde bakterilerin gelişmesini, üremesini teşvik eden besinlermiş. Yani bir nevi mikrop besleyicisi… O yüzden pastil kullanırken, şekersiz olmasına dikkat edin. İyileşeyim derken, daha beter hasta olmayın… 

7- Bir pastil evde yapılabilir mi?  

Evde pastil yapımı şehir efsanesinden öte bir şey değil. Çünkü pastilin etkili olabilmesi için patentli bir karışım ve özel bir teknolojiye sahip olunması gerek bu nedenle pastil kullanmak istiyorsanız mutlaka bir eczaneden edinmelisiniz. 

Haberin Devamı

8- Bazı doktorların bu konuda olumsuz sözler söylediğini görüyoruz 

Bu doktorların ilaç ve tedaviye bakış açısına göre değişiyor. Bu nedenle doğal ürünleri tercih eden doktorların bakış açısı değişik olabiliyor.  

9- Her pastil aynı mıdır

Etkileri ve kullanım alanı düşünüldüğünde her pastil asla aynı değildir. Aksine her pastilin hastalığın özelliğine göre değişen türleri vardır. 

10- Doğru pastili alırken, kime danışmalıyız?  

Eczacınıza ve mutlaka doktorunuza danışabilirsiniz.  Eğer herhangi bir alerjiniz yoksa ve doktorunuz tarafından öneriliyorsa  alacağınız ürünü sorun, eczacınıza danışarak satın alabilirsiniz. 

 

Yazarlar