Yaşam 1500 YTL’ye sen de bir dileği gerçekleştir!

1500 YTL’ye sen de bir dileği gerçekleştir!

15.09.2008 - 01:05 | Son Güncellenme:

Kimi pilot koltuğuna oturmayı diliyor, kimi prenses olmak istiyor... Hayati tehlike taşıyan bir hastalıkla mücadele eden çocukların hayallerini gerçekleştiren ‘Bir Dilek Tut Derneği’ bağışların artmasını bekliyor

1500 YTL’ye sen de bir dileği gerçekleştir

Esma’nın hayali hayvanat bahçesini gezmekti... Selin, Savarona’ya kaptan olmayı istiyor, Funda prenses olmayı diliyordu. Gizem için balonla seyahat, gerçekleşmesi güç bir düştü; Feride’nin rüyası ise İstanbul’u görmekti... Onların hayalleri, ‘Bir Dilek Tut Derneği’ aracılığıyla gerçeğe dönüştü. “Hayati tehlike taşıyan bir hastalıkla mücadele eden” çocukların dileklerini gerçekleştiren derneğin Genel Sekreteri Nadire Bircins, “Sadece 1500 YTL’ye sizin adınıza, bir çocuğun ‘hayalini gerçekleştirebiliriz’” dedi.

3 dilekten biri oluyor
Bircins, çocuklardan özellikle 3 dilek söylemelerini istediklerini belirterek şöyle konuştu:
“Çünkü çocuğun hastalığı kimi zaman istediği ilk dileği yerine getirmeyi imkansız kılabiliyor, bu durumda doktorunun sakınca görmediğinin yapılabilmesi için ikinci ya da üçüncü dileğini yerine getiriyoruz ki her zaman önceliğimiz ilk dileklerini yerine getirmek oluyor.”
Ulaşım, konaklama, tekstil, mobilya gibi alanlarda, çok çeşitli sponsorlar ve isminin açıklanmasını istemeyen işadamlarının “dilek hamiliği” sıfatıyla maddi destek olduğu Bir Dilek Tut Derneği, 3-18 yaş arası çocukların dileklerini gerçekleştirmek için çalışıyor.
Çocukların sağlık durumlarına göre, 48 saat ile 3 hafta arasında dileklerini gerçekleştirdiklerini anlatan Nadire Bircins, “Herkesi bu çocuklara desteğe çağırıyoruz. Sadece 1500 YTL ile bir çocuğun hayalini sizin adınıza gerçekleştirebilir, size o unutulmaz dakikalarda çekilmiş bir fotoğrafını gönderebiliriz” diyor. 


1500 YTL’ye sen de bir dileği gerçekleştir

PİLOT OLDU, ‘UÇTU’
7 yaşındaki Göktuğ pilot olma hayaliyle yanıp tutuşuyordu. Sonunda kokpitte oturdu.

1500 YTL’ye sen de bir dileği gerçekleştir


SAVANORA’NIN KAPTANI SELİN
Hayali Savanora’ya kaptan olmak olan Selin, ‘korsan bandanası’ ile dümenin başına geçti. 

Popstar görme hayali hastayı ayağa kaldırdı
Nadire Bircins, bir anısını da şöyle anlattı: Bir çocuğumuz ağır hastaydı, en büyük dileği çok sevdiği ünlü bir şarkıcıyla tanışmaktı. Durumu o kadar ağırlaşmıştı ki, doktoru görüşmenin bir an önce yapılmasını talep etti. Popstar, çocuğu görmeye geldi, şarkılar söyledi. Çocuk bir süre sonra gözlerini açtı ve şarkılara eşlik etti. Birlikte çok güzel saatler geçirdiler. Günler sonra doktoru bizi aradı ve durumu ağırlaşan küçüğün bahçeye çıkabildiğini söyledi. Dileğinin gerçekleşmesi, onu olumlu yönde etkiledi.

Yazarlar