2017 dekorasyon yıldız rengi yeşil

Sevgili Milliyet okurları

Bu hafta sizlere 2017 yılının dekorasyon trendlerinin yıldız rengi yeşil renk ve etkilerinden bahsedeceğim.

Yeşil, yeni yılın yıldız renklerinden ilk sırada yerini aldı.Yaşam alanlarında, ofislerde, iş yerlerinde sık sık göreceğimiz bu renk nasıl kullanılmalıdır, alanlarımıza nasıl dahil edebiliriz, nelere dikkat etmeliyiz, nelerden kaçınmalıyız gelin bir göz atalım.

Yeşil renk psikolojik olarak sakinlik hissi yaratan bir renktir. Aynı zamanda sinir sistemi üzerinde doğal yolla iyileşme sağlayan özel bir renktir. Hastane, rehabilitasyon merkezleri, psikiyatri seans alanları bu yüzden yeşildir. Gözler için rahatlacı bir renktir. Doğanın en belirgin rengi olması nedeniyle yaşam gayeleri açısından güven veren bir renktir.

Haberin Devamı

Mekanlarda renklerin psikolojik olarak yarattığı etkiyi dikkate alarak düzenlemek son derece önemli bir konudur. Proporsiyon olarak renk geçişlerine dikkat ederek kullanılırsa son derece faydalı etkileri yaşamımıza dahil ederiz.

Salonlarımız ortak alanlar olduğu için yeşil rengini dengeli kullanmak, bir arada sakin, huzurlu ve keyifli zaman geçirmek için idealdir. Çok yoğun olmamasına dikkat etmek gerekir. Tek bir koltukla, bir dresuarla, koltuk yastıklarıyla, sandalye kumaş rengi ile, aksesuarlarla veya duvar kağıtlarıyla salonunuza dahil edebilirsiniz. Mevcut salonunuza dahil etmek için örneğin koltuklarınıza yeşil yastıklar ekleyebilir, tek duvarınıza da yeşil bir duvar kâğıdı yaptırabilir, aksesuar ve yeşil bitkiler konumlandırabilirsiniz.

Yatak odaları için yeşil renginin dengesi yine önemlidir. Sakinlik açısından tam bir dinlenme sağlayacağı gibi fazla yoğun kullanmak uyanmanızı zorlaştırabilir. Sürekli uyuma hissi yaratabilir. Bu yüzden çok yoğun olmamasına dikkat etmek gerekir. Örneğin; sadece tek bir yeşil makyaj pufu ve makyaj masasıyla odanıza yeşili dahil edebilirsiniz. Veya perde yan fonları ve yatak örtüsü tekstilinde bu rengi aktive edebilirsiniz.

Çalışma odalarında yeşil renk yine son derece dikkat edilmesi gereken renklerden biridir. Konsantrasyon eksikliğine sebebiyet vermemesi için, çalışma enerjisini pasifize etmemesi için çok minumum ölçülerde dahil etmek bu alanlar için yeterli olacaktır. Örnegin; yeşil bir bitki veya oturduğunuz çalışma sandalyenizi yeşil seçerek minumum ölçüyü yakalamış olabilirsiniz.

Haberin Devamı

Giriş ve holler ilk intibayı yaratan alanlar olduğu için bu alanlarda kullanırken aşırıya kaçmadan istediğiniz ölçüde kullanmakta bir sakınca yoktur. Fakat yansıtıcı özelliğinden dolayı aynaların konumlarına dikkat etmek ve bu etkiyi fazlalaştırmamaya özen göstermek gerekir. Renk geçişlerinde natürel renkler ile kombine etmek yeşil renginin etkisini giriş ve hollerde artıracaktır.

Evrenin en güzel kartelası doğada mevcuttur. Yeşilin her tonunu gözlemleyeceğimiz doğada onu tamamlayan renklere, turuncu sonbahar yapraklarına, kızıl güneşe, maviye, beyaz güllere bakın ve onları evlerinize misafir edin, olur mu?

Hepinize huzur dolu harika bir hafta diliyorum..

Sevgilerimle

İç mimar

Meral Akçay

http://www.meralakcay.com

Haberin Devamı