Yaşam 2020'ye girerken kendinizi ve yaşam alanınızı arındırın!

2020'ye girerken kendinizi ve yaşam alanınızı arındırın!

17.12.2019 - 10:42 | Son Güncellenme:

Yeni yıl; yeni umutlar, yeni hayaller ve gerçekleşmeyi bekleyen planlarla doludur. Peki, yeni yıla girerken kendinizi ve yaşam alanınızı arındırmaya ne dersiniz? Yaşam, İlişki ve Kariyer Koçu Evrim Balıkçı'dan 2020'ye daha huzurlu ve sağlıklı adım atmak isteyenler için birbirinden güzel tüyolar aldık.

2020ye girerken kendinizi ve yaşam alanınızı arındırın

Gülşah Karaman-PembeNar Özel 

Haberin Devamı

Yaşam, İlişki ve Kariyer Koçu Evrim Balıkçı ile bedeninizi ve yaşam alanınızı arındırarak yeni bir yıla giriş yapın! Balıkçı, 2020'ye arınmış ve daha mutlu girmek için Aralık ayında yapmamız gereken ve eve bereket getirecek ritüelleri, yeni yılda hayallerimizi nasıl gerçeğe dönüştüreceğimizi, zayıflamayı ve sigarayı bırakmamızı destekleyecek meditasyon tekniklerine kadar birçok konuda sorularımızı yanıtladı. 

2020ye girerken kendinizi ve yaşam alanınızı arındırın

Yaşam Koçu Evrim Balıkçı

 

2020'ye arınmış ve daha mutlu girmek için Aralık ayında yapmamız gereken ritüeller neler?

2019 da yaşadığınız olumsuz olayları ve genel olarak kızgın kırgın olduğunuz insanları düşünün ve bunları geride bırakmaya niyet edin. Olaylardan ders alma ve affetmeye niyet etmek önemlidir. Bunları belirledikten sonra affetme meditasyonu yapabilirsiniz, YouTube kanalımda var olan affetme meditasyonu bu konuda size rehberlik yapacaktır. Bu olaylar sizi nasıl geliştirdi buna odaklanın ve şükür enerjisinde olmaya niyet edin.

Haberin Devamı

Bunun dışında yargıladığınız insanları ve olayları ‘’Yargılama Listem’’ başlığı altında bir kağıda ispirtolu veya dolma kelemle yazın, çünkü suya tutacağız ve akıtıp arınacağız. “Her şey olması gerektiği gibi oluyor ve herkes kendi yolunda ilerliyor. Her şeyi olduğu gibi kabul ediyor, tüm yargılamalarımı bırakıyorum’’ olumlamlasını tekrar edip, kağıdı suya akıtın yazılar aksın ve gitsin. Bu kağıdı da kesip suya bırakabilirsiniz. Veya bu kağıdı yakıp küllerini lavaboda akan suya bırakabilir, akıp gittiklerini görebilirsiniz.

2020 yılı için hedefleriniz, amaçlarınız ve hayallerinizi bir kağıda olumlu bir dil ile, ne istediğinizi, zaten oldu dili ile yazın. Ve bunu yılbaşına kadar 31 Aralık günü de dahil olmak üzere her sabah ilk uyandığınız anda okuyarak güne başlayın. Sonra bu kağıdı yeni yıla girmeden önce odanızda bir yere kaldırın veya saklayın.

Yeni yıla girmeden hemen önce bu hayallerinizi düşünün, olduklarını imgeleyin, zihninizde gerçekleştiklerini görün ve derin bir nefes alıp verirken; ‘’Niyet ettim, dua ettim ve üstüme düşeni yapıp sana havale ediyorum, kolaylaştır’’ diyerek resimleri zihnindeki görselleri Allah’a, yaratıcıya ve onun yarattığı evrene gönder. Teşekkür et, pozitif enerji ile yeni yılı karşıla.

-Bu ay tekrarlamamız gereken olumlamalar neler?

Hayat her gün bana mucizeler sunuyor. Her yeni güne ve yeni yıla coşku ve inanç ile başlıyorum. 2019 da tamamladığım döngülere teşekkür ediyor, bana iyi gelmeyen her enerjiyi ve beni sınırlayan her düşünceyi, duyguyu bırakma niyet ediyorum. Ben değerliyim, kendimi olduğum gibi seviyor ve kabul ediyorum. Akıştayım, rahatım ve güvendeyim. Bolluk, bereket, sevgi dolu ilişkiler içindeyim, hayallerime ulaşmayı hak ediyorum. Tüm iyilik, güzellik, huzur ve sağlık enerjileri benimle. Tümü için şükrediyorum.’’ Şeklindeki olumlama cümleleri bize iyi gelecektir ve Aralık ayı için çok yerinde olacaktır.

-Eve bereket getirecek ritüeller var mı? Örnek verebilir misiniz?

Elbette, çok pratik ritüeller var. Önce evdeki kaçak enerjileri fark ederek başlayın. Su sızdıran musluklar, su kaçağı yapan klozetler varsa bunları tamir edin.

Haberin Devamı

Sirkeli su ile evinizin eşyalarını temizleyin, bu da arınma enerjisi sağlayacak bereketi artıracaktır. Tabii bunları bolluk, bereket, huzur ve neşe için niyet ederek yapın.

Haberin Devamı

Pozitif enerji için (yatak odaları hariç) kaktüs veya aole vera bitkisi yetiştirebilirsiniz. Her ikisi de negatif enerjiyi çeker ve evinize pozitif bir enerji verir. Ayrıca aloe vera evinize şans getirecektir.

Kristal taşları ve ametis taşı bulundurmak evinizde bereketi artırır.

Evinizi temizledikten sonra sirkeli su ile silmek de olumlu etki yapar.

Bekleyen kullanılmayan atıl durumda kalmış veya bozuk eşyalardan kurtulun, feng shui enerjisine uygun enerji akışının rahat olması için dağınıklığı ortadan kaldırın, yastık yorgan havalandırın ve evinizi sadeleştirin.

Pirinç ve tuza inancınıza göre dua ve niyet okuyup evinizin bolluğunu- bereketini arttırmasını isteyip, gelirinizin pirinç gibi bereketle çoğalmasını, tuz gibi saf ve temiz olmasını talep edin ve şükredin. Pirinç ve ince tuz içeren küçük kapları mutfağınızda bulundurun.

Haberin Devamı

Bozuk paralara değer verin ve onları biriktireceğiniz (yokluk bilinci ile değil, değerini bilme enerjisi ile) bir araya toplayacağınız cam olmayan kutulara koyabilirsiniz. Bu evinizin mutfağında veya oturma odasında bulunabilir. Tüm bunlar bereket ve bolluğu evinize çekecektir.

-Evdeki enerjiyi yeni yıl için nasıl temizleyebiliriz?

Anısı ve enerjisini sevmediğiniz, kullanmadığınız eski eşyalarınızla vedalaşın.

Ev temizliğinizi yaptıktan sonra temizlik suyuna sadece biraz sirke katıp özellikle kapı, pencere eşiklerini silebilirsiniz. Eşyalarınızı bu su ile temizleyebilirsiniz. Bu suya farklı bir temizlik malzemesi karıştırmayın.

Adaçayını cam veya toprak bir kasede yakıp evde dolaştırabilirsiniz.

Ayrıca lavanta veya gül yağı pozitif enerji verecektir.

Kaya tuzunun üstüne üç katı su koyup evin her odasında bulundurabilirsiniz, bu da negatif enerjileri temizler. Veya kaya tuzunu koyduğunuz küçük küçük kapları odalarınızın köşelerine bırakabilirsiniz, 3 gün bekledikten sonra bu kaya tuzlarının tümünü bir poşete doldurup tercihen denize, akan suya bırakın veya lavaboya bırakın ve akıntın.

Kaktüs veya aloe vera bitkisini (yatak odaları hariç) yetiştirmek de negatif enerjiyi çekip pozitif enerji verir.

Himalaya tuzu lambası kullanmak da genel anlamda olumlu etkiyi sürekli kılacaktır.

-Her anlamda iyileşmek için kişi hayatında neleri değiştirmeli? Nereden başlamalı?

İlk adım her zaman geçmişin yüklerinden, gereksiz bağlarından ve olumsuz duygularından kurtulmaktır. Bunun için de geçmişten ders çıkarmak, kabul etmek ve bırakmaktır. Geçmişe ait iyi gelmeyen her şeyi salıvermeye niyet edin. Affetme meditasyonları ve YouTube kanalımda var olan Affetme teknikleri videom bu anlamda son derece faydalı olacaktır.
Sonraki adım kendin ile daha barışık olma, kendini yargılamaya son vermek ve kendini sevmektir. Bu bencillik değil, en önemli ve hep ben duygusu değil; önce ben demenin haksızlık olmadığını anlamaktır.

Sonraki adım ise hayatta yapacaklarına, hedeflerine, amaçlarına odaklanmaktır. Bunlar için gerekli emeği vermeye hazır olmaktır. Harekete geçince akışta olursunuz ve önünüzde kapılar açılmaya başlar. 

-Yeni yıl kararları arasında en üst sıralarda zayıflamak geliyor. Meditasyonla zayıflamayı destekleyebilir miyiz?

Elbette. Kilo konusu çok fazla ve farklı dinamiklere sahiptir ve kişiden kişiye değişkenlik gösterir, özgün nedenler barındırır. Sadece diyetler ve irade ile kilo verme çabalarının çoğu yetersiz kalabilir. Bu yüzden zihin ile bilinçaltının kilo verme konusunda uyumlu olması gerekir. Bilinçli zihnimde kilo vermek isteyebilirim ama bilinçaltımda kilolu olmanın beni koruduğuna veya benim için daha iyi olduğuna dair inançlar var ise bilinçaltı galip gelecektir. Bu amaca hizmet eden ve sağlıklı beslenmenin hayatın bir parçası olması için hazırlanmış sağlıklı ve kalıcı kilo verme meditasyonu tercih edilebilir. Bu meditasyonları en az 21 gün dinlemek bilinçaltını bu yönde programlayacaktır.

-2020'de hayallerimizi nasıl gerçeğe dönüştürebiliriz?

Biraz önce bahsettiğimiz 2020 hayallerimizi yazdığımız hedef kağıdımızdaki amaçlar için, niyet etmek önemlidir. Bunları gerçekleştirmek için ben ne yapabilirim, ne yaparsam daha kolay bunları gerçekleştirebilirim, diye sormak yani eylem adımlarınızı belirlemek ve bu yönde harekete geçmek son derece önemlidir. Çünkü sadece istemek ve hayal etmek yeterli olmaz, emek vermemiz ve harekete geçmemiz gerçekten istediğimizin göstergesidir.

Hayalleri gerçeğe dönüştürememenin ardında iki durum yatar. İlki o hayale ulaşabileceğimize olan inancımızı ve motivasyonumuzu bloke eden korkularımızdır. İkincisi de onlara layık olmadığımızı hissetmemizdir. Bu noktada değerlilik duygusu devreye girer, yani dikkat edeceğimiz konu ben bu hayallerime kendimi layık görüyor muyum? İçinizden gelen ses evet diyorsa çok iyi, ama hak ettiğime dair tereddüt veya olumsuz düşünceleri taşıyan iç sese sahipsem bu da blokaj yaratır zaten. İsteğiniz ve inancınızı korkunuzun üstüne çıkarın, korkuların illüzyon olduğunu hatırlayın ve bunları herkes gibi ben de hak ediyorum, inancına kendinizi taşıyın. Bu şekilde hayaller önce zihinde kabul edilir ve sonra dış dünyamızda realiteye dönüşebilir.

-Meditasyonla sigara bırakılabilir mi?

Bu yolla sigarayı bırakmayı başarmış çok insan var. Bunun için büyük özenle hazırladığım Sigarayı Bırakma Meditasyonum var. Dinleyenler görecektir ki yönlendirmeli meditasyon olup bilinçaltınıza hitap ederken, bilincinizi de işin içine sokar ve tercihlerinizi değiştirir. Bunun da en az 21 gün yapılmasını sonra 7 gün ara verip ihtiyaç duyuyorsanız ikinci 21 günlük dinleme pratiğini öneriyorum.

 

Yazarlar