20li yaşlar bitmeden vazgeçilmesi gereken 5 davranış

20li yaşlar insan hayatındaki en karmaşık dönemler diyenler haklıymış. Neyi, ne için yapmak istediğini bilmeden hesap vermek durumunda kalınca daha da bir geriliyor insan. Ancak bugünü geleceğin temeli olarak düşünürsek de bir takım şeyleri ne kadar derine gömersek gelecek o kadar sağlam olacaktır.

20li yaşlar benim için de beklenebileceği üzere pek çok açıdan “uyanmayı” ve “uyum sağlamak zorunda olmadığımı hissetmeyi” sağlayan yaşlar oldu. Hayat, aile, aşk, iş, eğitim kısacası her konuda ve her saniye kim olduğumu ve olmak istediğimi dahası olduğum kişiyle ve yaşadıklarımla kavga etmek yerine kendimi kabul etmeyi bu yaşlarda öğrendim.

Haberin Devamı

20li yaşların sonlarında bir kadın olarak geleceğin temeline gömmeye çalıştığım bir takım huylar/alışkanlıklar da oldu.

20li yaşlar bitmeden vazgeçilmesi gereken 5 davranış

1. Herkesin Kararı Kendine

İnsan bir garip. İstiyor ki herkes aldığı her kararı doğru bulsun, değer göstersin. Yanlış. Kimse kararlarını desteklemek zorunda değil. Herkes kendi hayatındaki başarı ve başarısızlıklarıyla yapıyor yorumunu. Kimse sen değil, sen de kimse değilsin. Aldığın kararları doğru bulduğu için seni seven değil, seni sevdiği için aldığın kararlara katılmasa da nerede durması gerektiğini bilen ve sonuçları kendilerini etkilemedikçe bu kararlarla ilgili seni yermeyen ve sevmekten vazgeçmeyen insanlarla yoluna devam et.

2. Kendini Keşfet

20li yaşlar insanın kendini keşfettiği yaşlar. Ne istediğini, ne zaman istediğini, kim olduğunu görmeye başladığı yaşlar. Kendini keşfet ve kabul et. Seni aşağı çeken, çözüm değil sorun odaklı insanları belirli bir mesafede tutmayı öğren.

3. Drama Gerek Yok

Evet, herkesin derdi kendine büyük. Evet, unutmak insanoğluna yapılmış en büyük kıyak. Evet, geriye dönüp bakınca o zamanın develeri pire gibi görünüyor. Evet şimdi böyle konuşmak çok kolay Gizem. Ama dram queenlik tacını da illa ben takacağım diye kendini zorlama. Özellikle ilişkilerde ve arkadaşlıklarda kendini ait hissetmediğin hiçbir ortamda ve kişiyle olma.

4. Hayır Demeyi Öğren

Haberin Devamı

Hayır demeyi annemiz babamız bize öğretememiş sanırım. İnsan kendi sınırlarını karşısındakinin anlamasını bekleyerek değil ancak ”Hayır” diyerek çizebiliyormuş. Birinin seni üzmesine izin verdiğin sürece üzebileceğini unutma.

5. Mutlu Olmak İçin Değil Mutlu Olduğun İçin Biriyle Ol

Kendini değerli hissetmek için birinin seni sevmesini istiyor olabilirsin. Bilmem kaç tane değersiz hissettiğin ilişkin, arkadaşlığın, aile bağın olabilir.

Olsun. Sakince yere bırak hepsini.

En azından dene.

Destek al.

Konuş.

Ağla.

Anlat.

Mutlu olmak için birine ihtiyacın yok ancak biriyle mutluysan onunla olmaya devam et. Hayatında mutlu olmanın hiçbir zaman tek bir sebebi olmamalı. Hiçbir zaman bir insanı hayatının merkezine koymamalı insan. Sen önce bir kendinle mutlu ol, sonra zaten bu mutluluk halini devam ettirmek isteyecek biri elbet çıkacaktır.

Çıkarsa senindir, çıkmazsa da dert değil :)

Gizem Aydoğan

Instagram/gizemaydogan