Sağlık 20Lik Diş Çıkarken Boğaz Ağrısı Yapar Mı?

20Lik Diş Çıkarken Boğaz Ağrısı Yapar Mı?

12.09.2021 - 09:17 | Son Güncellenme:

Diş çıkarmak ve çektirmek büyük küçük herkes için oldukça zordur. Çünkü dişler hassas bir bölge olan ağız içinde yer alıp hem kulak hem de boğaz gibi vücudun diğer bölgelerini de etkileyebilir. Bazı dişler ise belirli dönemlerde kendiliğinden çıkar. Bunun en yaygın olarak bilineni 20'lik dişlerdir. Oldukça ağrılı geçen 20'lik diş çıkarma boğaz ağrısı yapar mı? İşte, merak edilen tüm detaylar.

20Lik Diş Çıkarken Boğaz Ağrısı Yapar Mı

 

 20'lik diş çıkarma nadiren bazı kişiler için kolay bir süreç olsa da çoğunlukla kişileri huzursuz eden bir süreçtir. Çünkü 20'lik diş çıkarken hem diş etine hem de komşu dişlere zarar verebilir aynı zamanda ağız yapısında da bozukluklara neden olabilir. Hatta 20'lik diş ağrısı ağız dışına bile yansır.

Haberin Devamı

 20'lik Diş Çıkarken Boğaz Ağrısı Yapar mı?

 20'lik diş herkesin korkulur rüyası olan bir dönemdir. Hem ne zaman çıkacağı belli olmazken hem de bazı durumlarda ameliyat gerektirecek kadar zor olabilir. Bazı kişiler bu dişi normal şekilde çıkarabilirken bazı kişilerde diş etinin dibine doğru gidebilir. Ayrıca diş çıkmadan çürüyebilir. Bu durum ise iltihap ve şişliklere neden olur. Aynı zamanda ağrıları boğaza da yansır. Yani 20'lik diş çıkma belirtilerinden biri de boğaz ağrısıdır.

 Vücudun özellikle baş ve boyun kısmı bölgelerinde çeşitli ağrılara neden olan 20'lik diş çıkarmak şiddetli boğaz ağrısına da neden olur. Boğaz ağrısının yanında boğazda iltihaplanma ve şişliklere de neden olabilir.

 

Yazarlar