Editörün Seçtikleri 76. yıl tangosu

76. yıl tangosu

31.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

76. yıl tangosu

76. yıl tangosu


Yüzyılın son "Cumhuriyet Balo"sunda müziğiyle, mönüsüyle hatıralar canlandırıldı


       29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle önceki akşam Armada Hotel'de düzenlenen balo, Cumhuriyet'in 76. yıl, binyılın ise son danslarına sahne oldu.
       Çok sayıda davetlinin katıldığı balo, İstiklal Marşı ile başladı. Ünlü tango ustaları Ümit İris ve Sevval Uğur ikilisinin danslarıyla başlayan gecede, davetliler dönemin müziğiyle büyülendi, 10. Yıl Marşı ile coştu. Geçmiş günlerin hatırasının yeniden canlandırıldığı Armada Cumhuriyet Balosu'nda davetlilere Cumhuriyet'in 10. Yılı'nda Ankara Palas'taki balonun menüsü sunuldu.
       Menüde kremalı tavuk çorbası, zeytinyağlı yaprak sarması, Möniel usulu dil balığı, Rossini usulu bonfile, sütlü patates, mimoza salatası, Napoli usulu dondurma ve söğüş meyve yer aldı.
       Atatürk Vakfı da Pera Palas Oteli'nde "Geleneksel Cumhuriyet Balosu" düzenledi. Açılış konuşmasını yapan Vakıf Başkanı Osman Şentürk, Cumhuriyet Bayramı'nı her yıl büyük bir coşkuyla kutlamanın, Atatürk'ün bir vasiyeti olduğunu söyledi. Balo, aralarında Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adapete'nin de bulunduğu davetliler tarafından topluca 10. Yıl Marşı'nın söylenmesi ve Atatürk'ün sevdiği şarkıların dinlenmesiyle sona erdi.


Yazarlar