Sağlık 8 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olur? 8 Aylık Bebekte Nelere Dikkat Edilmelidir?

8 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olur? 8 Aylık Bebekte Nelere Dikkat Edilmelidir?

13.03.2021 - 11:44 | Son Güncellenme:

Bebeklerin gelişimleri aylık olarak takip edilmektedir. Bu dönemde bebeklerin fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin doktor kontrolünde olması gerekmektedir. 8 aylık bebek gelişimi nasıl olur? 8 aylık bebekte nelere dikkat edilmelidir? İşte, tüm detaylar...

8 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olur 8 Aylık Bebekte Nelere Dikkat Edilmelidir

Bebekler 8 aylık oldukları dönemde hızlı bir şekilde büyümeye devam etmektedirler. Bu dönemde bebekler annelerinden ayrılmak istemeyebilir. Hatta bu konuda korku geliştirebilirler. Bu dönemde bebekler oldukça hareketlidir ve çevrelerindeki nesneleri tanımaya çalışır. Bunun yanında neşeli hareketleri ile de dikkat çekmektedir. 

Haberin Devamı

 8 Aylık Bebek Gelişimi Nasıl Olur?

 Bebeklerde 8. aydan itibaren gözle görülür bir biçimde dil gelişimi olmaktadır. Bu dönemde art arda aynı hecelerden oluşan mama, baba gibi kelimeleri söyleyebilirler. Diğer aylara göre bu kelimeler artık bebek tarafından çok daha anlamlı olarak kullanılmaktadır. 

 Anne ve babaların bebeğin dil gelişimini hızlandırmak amacı ile sürekli onlarla konuşması gerekir. Bebek ile sürekli beraber olan aile bireyleri 8 aylık bebekler için oldukça önemlidir. Bu dönemde yabancılara karşı tepkiler ortaya çıkabilir. Önceki aylarında çok daha sosyal olan bebekler bu dönemde içlerine kapanma davranışları gösterebilmektedir.

 Artık bu dönemde bebeğin uyku düzeni çok daha iyi bir hal almaktadır. Gece uykuları çok fazla bölünmez. Gündüz 1-2 saat uyuduğu zaman gündüz uykusunu da almış olur. Diğer aylarda uzakta bulunan nesneler bebeğin ilgisini çekmezken bu dönemde artık ilgisini çekmeye başlar. Bu dönemdeki bebekler farklı yapılardaki nesnelere dokunmaktan keyif almaya başlamaktadır.

Haberin Devamı

 8 Aylık Bebekte Nelere Dikkat Edilmelidir?

 8 aylık olan bebeklerde artık doğum ağırlığının yaklaşık 2 katında olması beklenmektedir. Fakat bebeğin bu döneme kadar geçirdiği hastalıklar, boy uzunluğu gibi faktörler kilosunu yakından etkilemektedir. Bu sebeple gelişimlerin doktor kontrolünde olması gerekmektedir.

 8 aylık bir bebeğin yaklaşık olarak kilosunun 17 ile 22 kilo arasında olması oldukça önemlidir. Genellikle kız bebekler erkeklere göre biraz daha zayıf olabilirler. Bu durum oldukça normaldir. 8 aylık bir bebeğin boy uzunluğu ise yaklaşık 60 ile 70 cm arasında olmaktadır. Hızlı olarak kilo artışının devam etmesi bebek yaşına gelirken artık azalmaya başlayacaktır. 8 aylık bebeklerin gelişiminin doktorlar tarafından düzenli bir şekilde kontrol edilmesi oldukça önemlidir.

 8 Aylık Bebeklerin Fiziksel ve Zihinsel Gelişimleri

  • Bu dönemde bebekler destek almadan kolay bir şekilde oturabilirler.
  • Özellikle gövdenin üst kısmını çok rahat bir şekilde kullanırlar.
  • Bu dönemde bebeklere bir kaşık vererek kendi kendine yeme alışkanlığı geliştirmesini sağlayabilirsiniz.
  • Anne ile babanın bebekle beraber vakit geçirmesi motor becerilerin gelişim göstermesi açısından çok önemli bir konudur.
Yazarlar