Geri Dön

Adana Böreği Tarifi

Adana'nın meşhur bol kaşarlı böreğini evinizde yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Bu tarifte yufkaları açmanıza gerek kalmayacak! Baklavalık yufka ile nefis Adana böreği hazırlayabilirsiniz. İşte Adana böreği tarifi...

Adana Böreği Tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 paket baklavalık yufka
1,5 adet yufka
Tost peyniri, kaşar peyniri, dil peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı

Sosu için:

1 su bardağı süt
2 tane yumurta
Ayçiçek yağı
Tuz, karabiber

Üzeri için:

-Ayçiçek yağı

Adana Böreği Nasıl Yapılır?

Bol peynirli ve kaşarlı olan Adana böreğini evde yapmaya ne dersiniz? Ulaşabileceğiniz kolay malzemeler ile sofranızı böyle bir lezzet ile şenlendirebilirsiniz. Üstelik yufka açmak yerine, baklavalık yufka ile dışarıda yediğiniz Adana böreğini aratmayacak Adana böreği hazırlayabilirsiniz. Peki, Adana böreği nasıl yapılır? Gelin hep birlikte bakalım...

1. adım: İçi derin bir kaba tereyağı ve 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip eritin.

2. adım: Diğer yandan farklı bir kasenin içinde tuz ve karabiberi karıştırarak 1 bardak kadar süt koyun.

3. adım: 2 yumurtayı içinde kırdıktan sonra çatalla karıştırarak bir miktar sıvı yağ ekleyin.

4. adım: Baklavalık hamuru tereyağını erittiğimiz kabın içine yerleştirerek etrafını kaplayın.

5. adım: Diğer yufkaları ise parçalara ayırarak köşede bekletin. Tost peynirini yufkayla sarmaladığınız tencerenin altı katına yerleştirin.

6. adım: Ardından kaşar ve dil peynirini eklemeyi unutmayın.

7. adım: Normal yufkayı içine yerleştirdikten sonra hazırladığınız sosu güzelce yayın ve aralarına kaşar ve dil peynirini katman katman olacak şekilde tabakalar oluşturarak her katına sosundan ekleyin.

8. adım: Son işlem olarak yeniden kaşarları ekledikten sonra normal yufka ile üzerini örtüp elinizle bastırın.

9. adım: Bıçakla daire oluşturacak gibi kesip fazlalık hamurlardan kurtulun. Daha sonra üzerine sadece yağ sürün bıçak ile kesip parçalara ayırın.

Son adım: Kısık ateşte pişirmek için ocağın altını açıp sallaya sallaya pişirin. 10-15 dakika pişirdikten sonra sunuma hazır hale getirebilirsiniz.

Püf noktası: Peynirin kaliteli olması uzaması bakımından oldukça önemlidir.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber