Sağlık Adet Kabı Nasıl Kullanılır? Menstrual Kap Ne Zaman Kullanılır?

Adet Kabı Nasıl Kullanılır? Menstrual Kap Ne Zaman Kullanılır?

07.07.2022 - 16:12 | Son Güncellenme:

Kadınlar yakın bir tarihe kadar regl günlerinde yalnızca hijyenik ped ve tampon kullanmaktaydı. Ancak son zamanlarda adet kabı çok popüler olmaya başlamıştır. Adet kabının bu kadar tercih edilmesinin sebebi ise pek çok avantajının bulunmasından kaynaklanmaktadır. Adet kabı nasıl kullanılır? Menstrual kap ne zaman kullanılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Adet Kabı Nasıl Kullanılır Menstrual Kap Ne Zaman Kullanılır

 Regl dönemi çoğu kadın için fiziksel ve ruhsal bakımdan sancılı bir dönemdir. Bu nedenle kadınlar adet döneminde rahat olmak isterler. Tamponlar ya da hijyenik pedler kadınların konforunu farklı şekillerde etkileyebilmektedir.

Haberin Devamı

 Adet Kabı Nasıl Kullanılır?

 Menstrual kap ya da adet kabı kadınların adet dönemlerinde kullanmaları için tasarlanmış olan bir kaptır. Cerrahi silikondan üretilmektedir. Esnek olması sebebi ile rahim içine kolaylıkla sığabilmektedir. 

 Adet kapları, tampon ve pedlere bir alternatif olması adına üretilmiştir. Tek kullanımlık değildir. Doğru bir bakım ile bir adet kabını senelerce kullanmak mümkündür. Adet kabı şekil olarak çana benzemektedir. Vajinaya tutunup adet kanının çan kısmına akmasını sağlamaktadır. Sızıntıları ve kanın dışarı çıkmasını engellemektedir. 

 Menstrual Kap Ne Zaman Kullanılır?

 Menstrual kapların uzun süreli kullanımları doğru değildir. Çünkü bakteri birikerek çeşitli enfeksiyonlara neden olabilir. Bu sebeple belirli aralıkla çıkarılıp temizlenmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Adet kabı seçerken vajinaya uygun boyutlarda ve esnek kapların tercih edilmesi gerekmektedir. Kap takılırken dikkat edilmesi gereken bir diğer konuda vajina içine hava girmesini engellemektedir. Adet kaplarının ilk kullanımdan önce bir tencere içinde 5 dakika kaynatılması gerekmektedir. 

 

Yazarlar