Sağlık Adetliyken Mide Bulantısı Neden Olur? Adet Dönemindeki Mide Bulantısı Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir?

Adetliyken Mide Bulantısı Neden Olur? Adet Dönemindeki Mide Bulantısı Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir?

05.03.2021 - 15:45 | Son Güncellenme:

Adetliyken mide bulantısı neden olur? Adet dönemindeki mide bulantısı nasıl geçer, ne iyi gelir? Adet dönemindeki mide bulantısı ne kadar devam eder? Adet dönemi boyunca sürer mi? Sizin için adet dönemi bulantılarının sebeplerini derledik. Adet dönemleri genellikle rahatsız edici semptomlarla birlikte gelir. Kökenleri ise adet döngüsünün farklı aşamalarında hormonların vücut üzerindeki etkisidir.

Adetliyken Mide Bulantısı Neden Olur Adet Dönemindeki Mide Bulantısı Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir

 

 Adetliyken Mide Bulantısı Neden Olur?

Haberin Devamı

 

 Fiziksel veya psikolojik olsun, bu semptomlar adet öncesi sendrom denen şeyle bağlantılıdır.

 Regl döneminizin ötesinde devam ederse, doktorunuzla veya jinekoloğunuzla konuşmaktan çekinmeyin.

 

 Bel ve karın bölgesindeki kramp ve ağrılara dismenore denir. Bu kramplar ve ağrı, rahim ve endometriumu kaplayan mukoza zarının artan prostaglandin üretiminden kaynaklanmaktadır.

 Meme ağrısı, hormonların vücut üzerindeki etkisinden kaynaklanır. Adet sırasında hormonlar kaynar ve genel hormonal dengesizliğe neden olur. Bu fenomen vücuttaki aşırı östrojen ile bağlantılıdır. Göğüsler dönem boyunca daha hassas olma, anormal şekilde şişme, sıkı olma ve hatta ağrılı olma eğilimindedir.

 

 Vakaların çoğunda adet öncesi bulantı nedeni adet öncesi sendromdur. Ancak daha ciddi başka nedenler de başlangıçta olabilir. En uygun tedaviyi bulmak için bir doktorun yardımı gerekli olacaktır.

Haberin Devamı

 

 Adet Dönemindeki Mide Bulantısı Nasıl Geçer?

 

 Bazı insanlar adet dönemlerinden birkaç gün önce mide bulantısı yaşarlar. Çok az endişe verici olan bu sorun çoğu durumda PMS ile bağlantılıdır. Kadınların% 20 ila 50'si acı çekiyor. Bununla birlikte, başka olası nedenler de vardır. Bu nedenle ani değişiklik ve sürekli mide bulantısı olması durumunda doktora görünmek önemlidir.

 

 Baş ağrısı, baş dönmesi, yorgunluk, ishal, kas ağrısı ve mide bulantısı, birçok kadının adet döneminden on ila yedi gün önce yaşadığı semptomlardan bazılarıdır. Bu adet öncesi sendromdur. Bu bozukluğun kesin nedeni araştırmacılar tarafından henüz tam olarak anlaşılamamıştır. Tedavi için doktorunuzdan tavsiye almanız gerekebilir. 

 

 Adet Dönemindeki Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

 

 Hafif yemek yemek, genellikle hafif mide bulantısını hafifletmeye yardımcı olabilir. B6 vitamini açısından zengin kuru tahıl kurabiyeleri tercih edebilirsiniz. Nane, WHO tarafından onaylanmış, antispazmodik bir etkiye sahiptir. Kullanmaktan çekinmeyin. 

 

 Bulantı önleyici özelliklerini, doğrudan midenin iç yüzeyine etki eden özel fenollerine borçludur.

 Hareket hastalığına yatkınsanız, ayrılmadan yarım saat önce bir dilim taze zencefil

Haberin Devamı

 veya zencefil sakızı çiğneyin.

Yazarlar