Sağlık Agenezi Nedir, Neden Olur? Agenezi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Agenezi Nedir, Neden Olur? Agenezi Tedavisi Nasıl Yapılır?

20.07.2022 - 14:46 | Son Güncellenme:

Agenezi ne olduğu ve neden olduğu merak edilerek sıklıkla araştırılan hastalıklardan biridir. Özellikle kadınlar tarafından agenezi araştırılan hastalıklar arasındadır. Bu bakımdan agenezi nedir öğrenebilir ve bu hastalık hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Agenezi nedir, neden olur? Agenezi tedavisi nasıl yapılır tüm detayları ile sizler için derledik.

Agenezi Nedir, Neden Olur Agenezi Tedavisi Nasıl Yapılır

Agenezi, doğuştan yokluk anlamına gelir ve organizma, doku ya da organın doğuştan kişide bulunmaması anlamındadır. K adınlarda çok nadiren rastlanan bir doğuştan vajina yokluğu hastalığı da agenezidir. Agenezi'nin yaygın olan diğer isimleri uterus ve vajenin kongenital yokluğu olmaktadır.

Haberin Devamı

Agenezi Nedir, Neden Olur?

Agenezi, doğuştan organ ya da doku yokluğudur ve bu sıklıkla karşılaşılmayan bir durumdur. 1/100000 ile 1/4000 kadında bir ortaya çıkan vajinal agenezi bir jinekoloğun kariyerinde en fazla 1 ya da 2 kez rastlayabileceği durumlar arasında yer alır. Doğuştan vajinanın olmaması durumu Agenezi olarak bilinmektedir. 

Agenezi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Agenezi tedavisi doktor eşliğinde karar verilmesi gereken bir hastalıktır ve alanında uzman doktorların bu tedaviye karar vermesi gerekir. Agenezi genellikle ameliyat ile tedavi edilebilen bir yöntemdir ve genelde boşlukların doldurulması ve işlevlerin yerine getirilmesi amaçlanır. Agenezi tedavisinin mümkün olan bir organ olması halinde nakil ile de tedavi edilmesi mümkündür. Nakil ile agenezi olan kişilere nakledilen organın gerektiği gibi işlevini yürütmesi ve olması gerektiği gibi çalışması beklenir.

Yazarlar