Ahmediyye helvası tarifi
Ramazan için lezzetli bir iftar tatlısı da olabilecek Ahmediye helvasını mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler
Un
Tereyağı
Kıtlama şeker
Horasan safranı
Ahmediyye Helvası Nasıl Yapılır?
2 kaşık tereyağını tencerede kararıncaya kadar eritin. İçine 4 kaşık un koyup unu kavurun. Sürekli karıştırarak yarım saat kadar kavurmanız gerekmektedir.
Başka bir tencerede sıcak suyun içine bol miktarda kıtlama şeker atın ve bir taşım kaynatın. Ardından soğuması için bekletin. Soğumadan önce tülbentten geçirin ve yeniden ateşe koyun.
Şekerli bu karışın un kavurmasının üzerine karıştırılarak dökülür ve en son safran eklenip ateşten alınır. Safran rengini verdikten ve 10 dakika bekletildikten sonra tekrar karıştırılıp ılık olacak şekilde servis edilir.