Geri Dön

Ahmediyye helvası tarifi

Ramazan için lezzetli bir iftar tatlısı da olabilecek Ahmediye helvasını mutlaka denemelisiniz.

Ahmediyye helvası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Un
Tereyağı
Kıtlama şeker
Horasan safranı

Ahmediyye Helvası Nasıl Yapılır?

2 kaşık tereyağını tencerede kararıncaya kadar eritin. İçine 4 kaşık un koyup unu kavurun. Sürekli karıştırarak yarım saat kadar kavurmanız gerekmektedir.

Başka bir tencerede sıcak suyun içine bol miktarda kıtlama şeker atın ve bir taşım kaynatın. Ardından soğuması için bekletin. Soğumadan önce tülbentten geçirin ve yeniden ateşe koyun.

Şekerli bu karışın un kavurmasının üzerine karıştırılarak dökülür ve en son safran eklenip ateşten alınır. Safran rengini verdikten ve 10 dakika bekletildikten sonra tekrar karıştırılıp ılık olacak şekilde servis edilir.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber