Sağlık Akut Romatizmal Ateş (Kalp Romatizması) Nedir? Akut Romatizmal Ateş Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Akut Romatizmal Ateş (Kalp Romatizması) Nedir? Akut Romatizmal Ateş Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

08.09.2021 - 11:41 | Son Güncellenme:

İnsanların bazı nedenlerden dolayı yaşayabileceği hastalık arasında kalp romatizması da bulunuyor. Akut romatizmal ateş adıyla da bilinen bu hastalığın çok net görülen belirtileri bulunur. Tedavisinin nasıl yapıldığı ve insanlarda nasıl belirti gösterdiği merak edilen konular arasında yer alıyor. Akut romatizmal ateş (kalp romatizması) nedir? Akut romatizmal ateş belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Akut Romatizmal Ateş (Kalp Romatizması) Nedir Akut Romatizmal Ateş Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır

Akut romatizmal ateş hastalığı bakterilerden kaynaklı oluşan bir sağlık sorunudur.

Haberin Devamı

Akut Romatizmal Ateş (Kalp Romatizması) Nedir?

Akut romatizmal hastalığı genellikle bakterilerden kaynaklı oluşan bir sağlık sorunudur. Beta mikrobu boğazda bir enfeksiyona neden olur. Boğaz enfeksiyonu yaşandığı zaman mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Bu tedavi süreci gerçekleşmezse ortaya akut romatizmal ateş tablosu çıkar. Kalp romatizması ortaya çıktığında ciddi bir kalp hastalıklarına neden olur. Bu hastalıklara neden olması nedeniyle kalp kapakçılarını görevlerini yerine getiremez. Kapakta darlık ve kalınlık oluşturarak kalp kapakçıklarından sızılmaya durumu görülür.

6 ile 16 yaş aralarında bulunan çocuklarda görülen bir kalp hastalığıdır. Bu semptomlar görüldüğünde, tedavi edilmediğinde kendiliğinden ortadan kaybolabilir. İlerleyen zamanlarda kalpte kalıcı hasarlar meydana getirebilir. Özellikle nefes darlığı ve çarpıntı gibi birçok belirti ortaya çıkar. Bu şikayetler kalp romatizmasının tedavi edilmediği zamanlarda görülür. Bu belirtiler kalıcı olarak vücutta oluşmaması için mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Bulaşıcı bir hastalık olduğundan toplumda büyük bir etki uyandıran hastalıktır. Tedavi süreci başladığında mutlaka evden dışarı çıkılmamalıdır. 

Haberin Devamı

Akut Romatizmal Ateş Belirtileri Nelerdir? Tedavisi Nasıl Yapılır?

Akut romatizmal ateş belirtileri insan vücudunda çok belirgindir. Bu belirtiler yaşandığında tanı koyulması için gerekli muayene işlemlerinin yapılması önemlidir. Uzman doktorlara başvurarak gerekli testlerin yapılması tanı için önemli bir konudur. Kalp rahatsızlığı haricinde birçok cilt hastalıklarına ve boğaz enfeksiyonlarına neden olabiliyor. Bu hastalıklardan korunmak için hızlı bir şekilde tedavi sürecinin başlatılması gerekir. Boğaz enfeksiyonlarının tedavi edilmemesi durumunda kaçınılmaz bir hastalık olur. Kalp romatizmasının en belirgin belirtileri şu şekildedir;

  • Nefes darlığı
  • Öksürme
  • Eklemlerde oluşan şişlikler
  • Göğüs ağrıları
  • Mide bulantısı
  • Sersemlik
  • Uyuşma
  • Baş dönmesi
  • Çabuk yorulmalar
Yazarlar